Zkids capat CUG – gradinita copilului tau

Anul trecut, dupa ce Sebi nu a intrat la gradinita de stat din cauza varstei, a trebuit sa luam o hotarare cu privire la ce avea sa faca in urmatorul an. Optiunile erau clare: continuam cu bona sau cautam o gradinita privata care sa acopere programul nostru. Am incercat sa cercetam mai indeaproape a doua varianta, asta pentru ca Sebi era din ce in ce mai interesat de joaca cu alti copii si parea pregatit pentru aceasta noua etapa.

Variante in zona noastra nu erau prea multe, si din motive lesne de inteles nu voiam sa ne plimbam jumatate de oras cu copilul in masina. Vazusem la Andreea Marc ca s-a deschis destul de aproape de noi gradinita Zkids. Cand a venit momentul, am sunat, ne-am programat pentru vizita. Am fost intr-o sambata dimineata cand eram doar noi, fara copii. Cat am discutat cu Raluca despre conditii, Sebi si-a facut de cap, a luat toate jucariile la rand, de-am zis ca nu ne primeste pentru toti banii din lume:)

Ce-am remarcat si ne-a placut:

– spatiu generos in care copiii sa se poata desfasura.
– sala de mese spatioasa, diferita de locul in care stateau in timpul zilei.
– camera pentru somn, la fel, diferita de camera de zi si de masa. Si in plus, aveau lenjerii cu niste bufnitele tare simpatice.
– sistemul educational axat pe sustinerea emotionala a copilului si adaptarea blanda.
– siguranta gradinitei. Toate activitatile se desfasoara la parter, fara scari de urcat, usa e securizata.
– meniul cu optiuni sanatoase (18 lei in momentul de fata), probabil usor mai scump ca in alte parti, dar mai bine construit (facut de Anca Buruciuc, nutritionist, care recomanda un stil de viata sanatos). Acesta este modificat saptamanal pentru a acoperi nevoile de crestere armonioasa a copiilor. Ce ne-a placut foarte tare a fost absenta dulciurilor din comert, nesanatoase si existenta fructelor si deserturilor pregatite in bucatarie.

Ne mai ramasese sa o cunoastem si pe dna educatoare, un aspect de o mare importanta, din motive lesne de inteles. S-a intamplat intr-o zi ploiasa, chiar in ziua in care Sebi implinea 3 ani, iar intalnirea cu dna a fost cea care ne-a facut decizia mult mai usoara. Cu greu s-a desprins de copii, jucarii si toata joaca ce se legase in cateva minute. Doar ideea ca urma sa mergem dupa tort l-a putut convinge sa ne urmeze.

Ce spune Sebi despre gradinita? Ei bine, cum era de asteptat, pentru el inceputul a fost relativ anevoios. Chiar daca la gradinita se comporta exemplar si acolo nu dadea nici un semn de neadaptare (plans, nesomn, nemancat etc), cand ajungea acasa usa frustrarii se deschidea larg si se revarsau spre noi valuri imense de suparare, cu tunete si fulgere. Uneori, nici nu apucam sa ajugem in casa, ci ne inunda direct in masina. Sub forma unui pretext (ca-i frig sau prea cald, bluza e prea verde, semaforul e rosu), asa incepea totul. Nici o forma de consolare sau mangaiere nu functiona, iar fiecare initiativa de comunicare parea in van. Pana la urma, joaca de-a gradinita, timpul si incurajarile dnei educatoare ne-a adus pe un drum normal.

Modul in care Sebastian se raporteaza la tot ce tine de gradinita ne face sa credem ca am luat cea mai buna decizie. Acum, cand situatia ne obliga stam acasa, isi doreste tare mult sa-si revada colegii si sa plece departe Dragonel Virusel. La fel ca noi toti.

Din ce-am inteles, urmeaza in perioada urmatoare sa ingradeasca spatiul de joaca de afara. Intr-adevar, a avea acesta posibilitate de joaca outdoor e un lucru important si asteptam cu nerabdare sa ii vedem finalizarea. Stim sigur ca va fi exemplar amenajat, deja am vazut bunul gust si accentul pe siguranta si practic in modul in care sunt organizate toate spatiile gradinitei.

Pana atunci, pentru cei care au in vedere inscrierea la gradinita pentru copil, puteti face o cerere de rezervare online aici. In felul acesta, aveti posibilitatea de a avea un loc asigurat fie la grupa babay, fie la grupa mica.

Daca ai o intrebare legata de acest produs, nu ezita sa intrebi. Vei primi un raspuns fie de la administratorul paginii, fie de la ceilalti utilizatori care au intampinat aceeasi problema.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.