Programul rabla 2013

NOUTATI!!!
Update 19 aprilie: Aveti regulamentul si actele necesare casarii aici
Update 15 aprilie: Programul rabla 2013 va incepe cel mai probabil dupa 15 mai. Rabdare sa fie

Noutati 9 aprilie: “Prezentă la deschiderea Târgului Romenvirotec de la Romexpo, ministrul Rovana Plumb a răspuns la întrebările jurnaliştilor legate de Programul “Rabla” pe 2013, care va fi lansat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Mediului în 15 aprilie.

Ministrul Mediului a spus că după lansarea în dezbatere publică, va mai trece o săpătămână, în care se aşteaptă observaţiile şi propunerile celor interesaţi, înainte ca programul să poată începe. Modul în care se va desfăşura programul va fi stipulat într-un ghid de finanţare, aprobat prin ordin de ministru, astfel că nu va fi necesară adoptarea de către Guvern.

Până în acest moment, este sigur că valoarea voucher-ului va fi de 1.500 de euro, respectiv 6.500 de lei, a precizat ministrul Rovana Plumb.

Pentru casarea unei maşini va fi acordat un voucher, care va putea fi folosit pentru achiziţionarea unui automobil nou sau va putea fi vândut de către proprietar.

“Cu siguranţă va fi posibilă înstrăinarea tichetului, pentru că sunt foarte mulţi cetăţeni care nu au posibilitatea să îşi cumpere un autoturism numai în baza tichetului”, a spus Rovana Plumb.”

1. Dupa ultimele mele informatii, deja au fost chemati sefii de rematuri din tara la negocieri la Bucuresti.
2. Daca ai o masina veche pe care vrei s-o dai la rabla este nevoie s-o fi avut in proprietate cel putin 2 ani, si nu unul singur dupa cum scrisesem si eu mai jos
3. Conform ultimelor noutati programul rabla 2013 va incepe in data de 15 aprilie:”Ministrul a precizat ca nu se stie inca numarul tichetelor care vor fi emise, insa vor fi modificari in cadrul programului, unele anuntate chiar din luna ianuarie si martie. Astfel, anul acesta, valoarea unui tichet creste pana la 1.500 de euro si va fi valabil nu doar pentru masinile cu motorizari non-euro, Euro 1, Euro 2, ci si pentru cele Euro 3.”

Dupa ultimele speculatii, pentru ca nu este nimic concret de la Administratia Fondului de Mediu programul rabla 2013 ar urma sa inceapa de la 1 aprilie, dar cu un program un pic schimbat fata de anii trecuti.

In primul rand valoarea unui tichet este de 1500 euro, nu 1000 euro cum era pana acum, si se va putea folosi doar un singur tichet, pentru o singura achizitie. O alta noutate ar fi posibilitatea casarii autovehiculelor cu norma euro 3, dar care trebuie sa fie mai vechi de 10 ani pentru a fi eligibile.

O masura prognozata pentru anul curent va fi obligativitatea de a dovedi in acte ca esti proprietarul de cel putin un an a masinii ce urmeaza a fi casate. Guverna spera astfel sa inchida piata de vanzari la negru a acestor tichete, piata care nu era in nici un fel impozitata. Exista totusi si o portita la acest paragraf: vei putea totusi vinde acest tichet, doar o data, si doar prin acte notariale.

Cam asta ar fi in mare regulamentul pentru acest an pentru programul rabla. Nu stiu daca o sa fie la fel de prolific ca in alti ani, dar va pot spune ca eu il astept cu draga inima. Vom vedea atunci si ofertele din partea dealerilor de masini. Pe fondul vanzarilor slabe pe acest prim trimestru programul rabla 2013 va fi cu siguranta o gura de oxigen pentru dealerii care vor sti cum sa-si atraga clienti noi.

Eu deja mi-am fixat 2-3 modele si astept luna aprilie. Interesant este faptul ca am reusit din 20 de mailuri date sa scad pretul pentru un anumit model cu vreo 700 euro. Nu-i rau deloc, nu?

LE: pentru cei din Iasi, in perioada 26-31 martie are loc in parcarea de la Carrefour ERA Expo casa auto, eveniment in cadrul caruia dealerii de masini din Iasi isi vor prezenta oferta.

Comments

  1. By Razvan

  2. By cky

  3. By mihai`

  4. By ciprian

  5. By ciprian

  6. By victor

  7. By Lucian

  8. By ciprian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.