Nokia #demodays la Iasi

Aseara a avut loc #demodays by Nokia, editia de Iasi. Ne-am strans cu greu vreo 9-10 oameni, dar pana la urma poate a fost mai bine asa ca am apucat sa punem mai multe intrebari si atmosfera a fost mai relaxata.

Au fost prezentate noile terminale Nokia Lumia 710 si Nokia Lumia 800, aparute de doar 2-3 saptamani in Romania. Cu toate c-am avut multe telefoane Nokia pana acum, pot spune ca cele doua noi modele m-au uns la suflet. Sistemul de operare se misca excelent, deci nu e nevoie de quad core si alte procesoare de ultima generatie pentru ca un telefon sa functioneze foarte bine. Updatul la Windows Phone 7.5 Mango a adus o serie intreaga de facilitati noi.

Nokia Lumia 800 este modelul de top pentru Europa ce vine cu ecran Amoled de 3.7 inch, procesor de 1.4 ghz si memorie interna de 16 gb, care nu mai poate fi upgradata. Carcasa acestuia este din policarbonat, un material destul de dur, rezistent la cazaturi si care nu se decoloreaza la frecare. Partea din față are sticla Gorila Glass care acoperă ecranul și trei butoane touch Windows Phone pe partea de jos. Ecranul este si el rezistent la zgarieturi, si chiar mi-a fost mila de bietul telefon cand se executau zgarieturi cu cheia pe el. Camera este de 8mp, cu lentile Carl Zeiss si bliț LED dublu, capabil sa inregistreze video la 720p.

Ce-am mai remarcat la aceste modele si mi-a placut:

  • Nokia drive, soft de navigatie, GRATUIT (ai hartile pe telefon)
  • Integrarea cu retelele sociale: dai acces pentru Facebook, Twitter, Linken si toate contactele de acolo le ai in telefon si se actualizeaza singure
  • Te pot conecta rapid la contul tau de SkyDrive si poti accesa rapid cam tot ce ai pe acolo, fara sa tii practic nimic pe telefon care sa-ti incarce memoria.
  • Push mail, sincronizarea cu Gmail a contactelor
  • Numarul de aplicatii este in crestere de la lansarea produsului si developerii au inteles ca se poate manca o paine buna de pe urma lor
  • Cu siguranta cea mai tare caracteristica a modelelor Nokia Lumia: daca iti pierzi telefonul prin casa, intri in contul tau de windows live, si-ti apelezi telefonul. Daca cumva ti-l fura, poti sa-l localizezi foarte usor, si chiar poti sa-l faci sa sune pana se termina bateria incat sa-l disperi pe hot si sa cedeze nervos. In ultima instanta, daca tot nu te mai poti folosi tu de el, poti sterge complet continutul acestuia. Aviz hotilor, nu va riscati la seria Lumia ca nu renteaza.

Multumim trainerilor Cornel si Lucian pentru ca au avut rabdare cu noi si ne-au raspuns la toate intrebarile, si speram sa ne vedem si la o editie urmatoare.

Comments

  1. By Cornel

  2. By fotograf nunta bucuresti

  3. By cipoc

  4. By fotograf nunta bucuresti

Daca ai o intrebare legata de acest produs, nu ezita sa intrebi. Vei primi un raspuns fie de la administratorul paginii, fie de la ceilalti utilizatori care au intampinat aceeasi problema.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.