Jurnal lui Sebi S03E01 – Liber la broscutisme!

Jurnal lui Sebi S03E01 – Liber la broscuțisme!

Pe Sebastian e posibil să-l cunoașteți prin prisma celor câteva istorisiri personale de pe vremea când era cu adevărat novice în a descoperi lumea. Între timp s-a mai antrenat și chiar dacă pe aici a fost liniște, la noi în casă nu prea am avut deloc. Carantină ne-a ajutat mult la capitolul timp împreună, dar și la înțelegerea că Sebi are potențial foarte mare pentru broscuțisme (aka năzbâtii) și un apetit grozav pentru a testa limite (includem aici și limita noastră de răbadare). Bine, nu e cazul să exagerez, nu face broscuțime tot timpul… doar vreo 12-13 ore pe zi. Restul le doarme.

Să va prezint o felie micuța din ziua noastră de astăzi. Am decis să facem din nou, un desert pe care l-am descoperit în preajma Paștelui: un fel de pască cu ciocolată. El a vrut ceva dulce, eu am sugerat asta, el nu a trebuit convins. Ne-am apucat împreună. Am stabilit reguli simple: poate să ajute, dar e musai să respecte indicațiile de cantitate și ordine a ingredientelor. Am început cu crema de brânză: eu am pus brânză și zahărul, el untul, ouăle, esența și grișul. Deja mă gândeam cât de ușor și de bine lucrăm împreună. Am trecut la blat, am pus 3 ingrediente în mixer și l-am pornit. A urmat ceea ce s-a dovedit o greșeală majoră: am plecat din bucătărie. M-am gândit că e un minut și doar ce poate să se întâmple. Am uitat că Sebi are puteri speciale și el chiar știe să valorifice clipa.

Jurnal lui Sebi S03E01 - Liber la broscuțisme!

– Uite mami, am pus și lapte..îmi spune la întoarcere.
Văd în ceață, s-ar putea să nu mai mâncăm prăjitură astăzi…
– Am stabilit că nu pui nimic fără să cântărim. Și încă nu era momentul să adăugăm laptele.
– Dar l-am cântărit mami, nu te îngrijora! și îmi arată sticlă de lapte rămasă pe cantar.
– Ce noroc! Mă gândeam că l-ai pus așa…Și cât ai adăugat? întreb de dragul discuției, în vreme ce îmi simțeam pulsul crescând și mă gândeam dacă mai e unt prin frigider.
– Cât scrie în rețeta, atât am pus! spune Sebi sigur pe el.
Ooo, ce băiat deștept, a învățat și să citească de când am plecat. Valoros minut! 
– Și cât scrie? nu mă las nici eu.
– Cât am pus mami, desigur!

Era clar. A fost nevoie de aproximări și calcule complicate ca să continuăm rețeta de unde o lăsase Sebi.

Eram cumva ușurată că nu trebuie să o iau de la capăt și-mi revenise ușor bucuria gătitului împreună. Rookie mistake! Căci, probabil, Sebastian simțea monotonie în asta de s-a gândit  să pornească din nou mixerul în vreme ce era ridicat din bol și acum nu ne-ar strica o varuire nouă în bucătărie.
Cam atât ni s-a întâmplat astăzi. Într-o ora. Totuși, a rezultat o prăjitură gustoasă și un copil fericit. Probabil că nu-i așa de rău…ca peretele!

Practic, o ora am gatit, o ora am facut curat in urma.

Daca doriti sa cititi si alte episoade, le puteti vedea aici: BEBE<br

Daca ai o intrebare legata de acest produs, nu ezita sa intrebi. Vei primi un raspuns fie de la administratorul paginii, fie de la ceilalti utilizatori care au intampinat aceeasi problema.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: