Iasi – Botosani – un fel de live blogging

Plecare din Iasi 18.55

Primele gropi din Targu Frumos spre Harlau sunt un bun indicator pentru ce va urma

In mod ciudat, pe aproape de Harlau apare un semn cum ca drumul ar fi european!! E58 mai exact..

In Boureni politia a oprit un tir fix inainte de trecerea de pietoni. Un coleg face procesul verbal de la caldurica, unul sta afara si ingheata. Cel din masina imi da flashuri sa trec ca nu-mi ia permisu`.

Am inteles ca Harlaul face parte din judetul Iasi, dar nu vad nici un motiv ca acesta sa faca concurenta neloiala Iasi-ului la capitolul gropi. Iasiul nu accepta concurenta cand e vorba de gropi.

Si daca nu avem drum, macar cluburi sa avem. Vizitati clubul castellion din Harlau (dupa pozele de pe facebook ar avea si ceva dansatoare).

Tot in Harlau, politia merge cu 30km/h prin localitate pentru a face planul de amenzi. Ce conteaza coada de masini din spate, n-au decat sa stea fraierii.

Prin zonele de padure se intampla o chestie unica in tara: primvara dupa hibernare ies ursii la marginea drumului si pariaza daca masinile isi vor lasa vreo roata prin gropi.

Nu ai cum sa nu remarci trecerea din judetul Iasi in judetul Botosani. Este la fel ca trecerea de la romani la bulgari. Bine ca avem pancarta cu cele patru personalitati ale judetului Botosani. Asta mai spala un pic din rusine.

La Copalau, in patria usturoiului, satenii au inceput sa foloseasca la maxim conditiile oferite si au promis ca in primvara se vor apuca de plantat ustoroi in gropile de pe drum, facand astfel mai usoara si vanzarea lui. Parca altfel cumperi cand vezi exact recolta.

CNADNR a facut o comanda speciala de semne de circulatie. Cele mai cerute au fost drum cu denivelari si limitare la 30km/h. Ei si-au dat seama ca este mai usor sa previi (respectiv sa informezi) decat sa repari.

Harlau – Botosani este drumul cu cele mai multe curbe periculoase nesemnalizate. Ce s-au gandit si ei: la 30km/h e greu sa ratezi o curba.

Cel care a pus semnul cu atentie la radar a fost tare inteligent. Aproape la fel de inteligent ca ala de-a pus acelasi semn pe centura Romanului.

In aceasta luna circulatia va fi oprita pe cateva tronsoane de drum deoarece au fost descoperite in craterele formate cateva vestigii datand de acum cateva mii de ani, vestigii ce se cred ca ar apartine de cultura cucuteni.

In judetul Botosani gasim orasul Flamanzi, unul dintre singurele orase din Romania fara semafor si bloc turn (un fel de Vaslui)

Reprezentantii firmelor de transport Priscom si RVG au anuntat ca vor face o licitatie publica pentru achizitionarea de senile ce vor fi montate pe rotile din spate ale autocarelor.

In comuna Bals este parcul tineretului ce are o dubla intrebuintare. In sezon ploios se foloseste pentru pescuit sau lac de agrement cu barcute, iar in rest pentru plimbari romantice. Instalatiile electrice solare se incarca direct din balta, dupa spusele unui satean.

Ajuns in Botosani – 21.20
Mai este ceva de adaugat?

*acest text este o incercare de pamflet..

Daca ai o intrebare legata de acest produs, nu ezita sa intrebi. Vei primi un raspuns fie de la administratorul paginii, fie de la ceilalti utilizatori care au intampinat aceeasi problema.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.