BlogTrip cu Icar Tours la Mosia Cai de vis

Nu-mi amintesc exact cum erau excursiile cand eram mai mic, dar cea de ieri cu siguranta le-a batut pe toate. Andreea Marc impreuna cu cei de la Icar Tours au reusit sa stranga pentru un al-2lea an consecutiv peste 30 de oameni, pe care i-au dus dupa obicei, la degustare de vinuri si la calarie. Daca asa este traditia, cine sunt eu sa ma pun in calea ei? Au fost atat de multe momente placute ieri incat nici nu stiu cum ce sa incep.

Plecarea a fost facuta prea dimineata dupa unii, de aici si instantaneele surprinse cu somnul dulce al acestora(vedeti aici si aici). O data ajunsi la Mosia Cai de Vis am intrat direct in paine. Am facut turul grajdurilor cu cai (toti unul si unul), apoi am fost la vacute. In program erau si caprele, dar erau un pic la pascut si nu le puteam deranja chiar asa. Atractia locului a fost cu siguranta caprioara care se aciuase pe acolo (orfana de parinti), care a tinut loc de “maimuta” in pozele noastre. Nu stiu daca a fost pozat ceva mai intens decat puiul de caprioara.

Usor usor am ajuns la obiectivul nostru, si anume degustarea de branzeturi si de vin. In ordinea de pe tricouri, vinurile au fost: aligote (un vin nobil, cu origini franceze, perfect pentru peste), apoi o feteasca regala (un vin vioi, elegant, sobru, foarte bun pentru aperitive) si la urma un cuvee visan (un vin rotund, gratios obtinut din mai multe soiuri, acesta fiind unul dintre cele mai reusite cupaje). Sper ca cele prezentate mai sus sa fie exacte, ca eu asa am notat. Vinurile au fost oferite de Gramma Wines si prezentate de Costachel. Nu am cum sa nu amintesc branzeturile oferite spre degustare, fiind prima data cand am mancat cas cu ardei sau cu nuci. De precizat ca orice produs din gospodaria Cai de Vis este BIO. Atmosfera dintre degustari a fost intretinuta de Daniel Badale, actor la Teatrul national din Bucuresti, care a reusit cu mare lejeritate sa aduca un zambet larg pe feţele tuturor.

Dupa degustare au fost prezentati de catre Vlad Iftime o parte din caii mosiei si istoria fiecaruia dintre ei. Are omul asta un talent la povestit ceva de speriat. Cand ajung acasa o sa pun un filmulet scurt cu acesta.

A urmat calaria, unde unii n-au avut curaj sa incalece, iar altii s-au dat chiar doua ture. Am avut placerea sa-l incalec pe Şeic, unul dintre cei mai cuminti cai ai mosiei, care nu s-a suparat ca l-am chinuit de doua ori.

Am parasit cu parere de rau locul, si am pornit catre Botosani. Aici ne-am oprit la restaurantul Hotelului Belvedere, unde inainte de masa am servit o tuica de mere din patrimoniul domnului Florin Barhalescu, care a deschis apetitul pentru bucate. Si ce bucate..

In drum spre casa, am oprit si la Muzeul viei si vinului din Harlau, unde ne-a fost prezentat “drumul vinului” si universul taranului (cel care produce vinul) de la nastere pana la moarte, organizat frumos pe camere. Subsolul, al carui temperatura si umiditate sunt masurate constant, gazduieste tot felul de unelte si instalatii tehnice originare din zona Harlaului, folosite pentru fabricarea si depozitarea vinului.

Un pic offtopic: nu a lipsit nici traditionala bataie cu apa, care s-a desfasurat din nou sub privirile inspaimantate ale localnicilor. Urmeaza un filmulet si cu stropeala 🙂

Cam astea a fost toate activitatile pe ziua de ieri. A fost frumos, obositor, dar daca ar fi s-o iau de la capat as face-o fara sa ma gandesc prea mult. La final, multumiri din nou tuturor celor care au facut acest eveniment posibil. Ne vedem la anul.

Filmuletele mai tarziu, pozele de la intreg evenimentul aici.

Comments

  1. By Paul - KidsMag

  2. By ciprian

Daca ai o intrebare legata de acest produs, nu ezita sa intrebi. Vei primi un raspuns fie de la administratorul paginii, fie de la ceilalti utilizatori care au intampinat aceeasi problema.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.