Review trotineta electrica Ninebot by Segway KickScooter ES2

Am primit in teste saptamana trecuta o trotineta electrica Ninebot KickScooter ES2. Fata de modelul anterior, Ninebot ES1, acest model atinge o viteza mai mare (25 km/h vs 20km/h), are un motor mai puternic (300W vs 250W) si are in plus si un amortizor pentru partea din spate, care sa faca plimbarea mai placuta.

Prima impresie, la cald, dupa ce-am desfacut ambalajul: produs robust, fara cabluri la vedere, calitate buna a materialelor folosite si manere ergonomice ce asigura o prindere buna. Asamblarea a fost usoara, doar 4 suruburi de prins (imbusul este inclus bineinteles), si de prins doua mufe intre ele. In pachet mai exista manualul de utilizare si incarcatorul (seamana bine cu unul de laptop). Sistemul de pliere este simplu, se apasa pe tija din fata si ghidonul merge spre partea din spate, unde va fi prins de aripa. Are cam 12.5 kg, deci sa tineti cont si de asta.

Este necesara instalarea aplicatiei Segway-Ninebot din Google Play, respectiv AppStore. Trotineta se conecteaza foarte rapid prin bluetooth cu aplicatia, si acolo ai acces la informatiile despre ea: autonomie, schimbare lumini, modul in care este folosita energia, pornire/oprire cruise control samd.

 

Ninebot ES2 are pe ghidon 2 clapete, stanga pentru frana, dreapta pentru acceleratie. In centrul este afisajul, cu informatii minime: autonomie, viteza de deplasare si modurile (pe care le poti schimba prin apasare dubla rapida a butonului central):

  • Limitat (nu se afiseaza nimic pe display) – viteza maxima de 15 kilometri pe ora si acceleratie lenta
  • Standard (S alb pe display) – viteza maxima de 20 kilometri pe ora si acceleratie normala
  • Sport (S rosu pe display) – viteza maxima de 25 kilometri pe ora si acceleratie normala

 

Am fost un pic dezamagit prima ora, o simteam ca se misca destul de greu. Asa e cand nu citesti manualul de utilizare. Dupa ce-am lecturat, am selectat modul Sport+ si de acolo n-a mai fost cale de intoarcere. Se poate pune si cruise control din 5 in 5 km, dar daca nu este un drum liber, frumos, nu prea ai ce face eu el.

Pentru a pleca de pe loc, ii dati un mic impuls si cu acceleratia la maxim, ajungi rapid la 15-20 km. Pe drum bun ruleaza fin, iar pe un drum pietruit simti un disconfort, in ciuda amortizoarelor de pe fata si de pe spate. Din pacate asta e compromisul cauciucurilor pline: nu faci pana, dar nici bine nu ti-e pe drum foarte denivelat. Evident, nu exista nicio trotineta care sa-ti ofere confort de Mercedes pe drum cu piatra cubica. Ajungi foarte usor la peste 20 km/h, iar la vale chiar si 26-27 km/h. Pacat ca nu sunt drumuri lungi in Iasi sa poti merge constant cu aceasta viteza. Faptul ca bateriile nu sunt in podea, o face un pic mai inalta, fiind foarte buna atunci cand cobori pe langa ea bordurile cu unghiuri dubioase.

Autonomia este de aproximativ 25 km, si difera, asa cum am scris si mai sus, de modul in care mergi cu ea. N-am urmarit autonomia exacta pentru c-am incarcat-o zilnic, iar distanta parcursa zilnic n-a fost mai mare de 12 km. Durata incarcarii de la 10-15% la 100% este de aproximativ 3.5-4 ore. Se poate achizitiona si o baterie suplimentara, baterie care te duce pana la 45 km, si poti ajunge pana la 30 km/h.

Pentru frana aveti doua optiuni: fie apasand cu piciorul pe aripa din spate (n-am incercat deloc, mi se pare cam “peste mana”), sau prin apasarea clapetei din stanga. Sa apasati cu grija totusi, ca eu era sa ma duc in cap de vreo doua ori (franeaza roata din fata). In momentul in care iei degetul de pe frana, intra franarea regenerativa (respectiv se face si incarcarea), foarte utila atunci cand vezi obstacolul in fata si ai timp suficient pentru a opri in siguranta, fara sa bruschezi comenzile.

Nu credeam ca voi zice asta, dar am simtit lipsa unui claxon. Sunt momente in care este bine dai un claxon si esti sigur ca este observat si nu te trezesti ca-ti sare in fata vreun pieton. Sa zicem ca nu-i chiar asa grava situatia, se poate achizitiona un claxon universal si sa rezolvi si aceasta problema.

Pro:

Design foarte bun, e foarte arătoasa, sistemul de inchidere bine gandit (mult mai ok decat la Xiaomi) – m-au oprit vreo 2 pensionari sa ma intrebe cat costa, ca le-a placut cum arata
Autonomie buna, aproximativ 25 km, mai mult decat suficient pentru nevoile mele
Se poate achiziona baterie separata (de aici) care iti creste atat autonomia cat si viteza de deplasare
Frana eficienta, cu regenerarea energiei
Amortizoare față/pentru bucatile de drum denivelate
Cauciucuri pline (nu risti sa faci pana)
Existenta unui display cu informatii minime cu starea trotinetei

Contra:

Lipsa claxonului
Un usor disconfort pe drumurile cu piatra cubica (datorat cauciucurilor pline).

Se poate achizitiona de aici, pret 2650 lei (iunie 2019). Tot de pe linkul acela, puteti comanda si bateria suplimentara de care va ziceam (950 lei, iunie 2019).

Si caracteristicile complete:

Limita de varsta 14+ ani
Viteza maxima 25 km/h
Greutate neta 12.5 kg
Dimensiune Deschis: 102 × 43 × 113 cm
Pliat: 113 × 43 × 40 cm
Baterie 187Wh
Unghi maxim de inclinare teren 10%
Greutate maxima admisa 100 kg
Control de la distanta Nu
Ecran aplicatie Da
Bluetooth Da
Rezistenta la apa IP54
Puterea emisa 300W
Autonomie maxima Aprox. 25 km *
Diametru anvelopa Fata: 20 cm/ 8 inch
Spate: 19.2 cm / 7.5 inch
Timp maxim de incarcare 3.5 ore
Cutia contine Ghidon, unitate principala, materiale pentru utilizator (manual de utilizare, instructiuni rapide de folosire, certificat de garantie), surub de tip M4 x 5 (plus unu), cheie hexagonala de tip M4 si incarcator
Dimensiuni cutie 102.5 x 20.5 x 32.5 cm

Daca ai o intrebare legata de acest produs, nu ezita sa intrebi. Vei primi un raspuns fie de la administratorul paginii, fie de la ceilalti utilizatori care au intampinat aceeasi problema.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.