Henry Ford a schimbat viata multor oameni, datorita masinilor practice si accesibile pe care le-a produs. Linia mobila de asamblare si tehnicile de productie de masa pe care le-a inventat au stabilit standardele prin care avea sa fie evaluata activitatea industriala in toata prima jumatate a secolului XX.

Povestea incepe in Springwells Township, Wayne County, Michigan, pe 30 iulie 1863, cand William si Mary Ford au devenit parinti, la nasterea lui Henry, primul dintre cei sase copii ai familiei. Crescand la o ferma prospera de familie, el si-a facut educatia intr-o scoala sateasca, ce avea o singura clasa, inca de pe-atunci el a aratat un interes deosebit pentru absolut tot ce tinea de mecanica. Acest interes avea sa devina geniu desavarsit si sa ii aduca lui Henry recunoasterea ca ‘unul dintre cei mai mari industriasi ai lumii’.

Inceputurile Ford Motor Company
Prin modelul T, scos pe piata in 1908, Henry Ford si-a indeplinit visul de a fabrica un automobil fiabil, eficient si cu un pret rezonabil. Acest vehicul a marcat o noua era in transportul personal; era usor de utilizat, intretinut si manevrat pe drumurile accidentate – un succes instantaneu

O noua generatie
Lucrurile avansau rapid. In anul 1919, Henry si fiul sau Edsel au achizitionat intreg stocul de participatiuni al actionarilor minoritari, in valoare de 105.568.858 $, devenind astfel proprietarii companiei. Edsel, care a preluat in acel an functia de Presedinte de la tatal sau, a continuat sa ocupe aceasta pozitie pana la moartea sa, in anul 1943, atunci cand Henry Ford a revenit la conducerea companiei.

Sigla albastra de astazi
Din anul 1976, toate masinile Ford au inceput sa poarte, ca pe un simbol de identificare, sigla ovala Ford colorata in albastru si argintiu, oferind astfel un brand mai usor de recunoscut in lumea intreaga.

Cum a construit Ford primele masini
In primele zile, Ford a construit masini la fel ca toti ceilalti – unul cate unul. Masina era asezata pe sol, langa mecanici, iar echipele lor de sprijin ii aprovizionau cu piese pentru a le asambla de la sasiu in sus. Pentru a accelera procesul, masinile erau apoi asamblate pe banci care erau mutate de la o echipa de muncitori la alta. Dar acest lucru nu era rapid, deoarece Ford inca mai avea nevoie de echipe de forta de munca calificate pentru a asambla masina “construita manual”. Astfel, nivelurile de productie erau inca scazute, iar pretul masinii era mare pentru a acoperi costurile mecanicilor.

A fost nevoie de automatizare. Henry si inginerii sai au inventat masini pentru a produce cantitati mari de piese necesare pentru asamblarea vehiculului si metode rapide de asamblare a pieselor. Erau pregatiti pentru descoperire.

Rezultate
Aceasta combinatie de precizie, continuitate si viteza a introdus productia de masa in intreaga lume. In Highland Park, capacitatea de productie a modelului T a atins un nivel record, o masina completa parasind linia de asamblare la fiecare 10 secunde ale fiecarei zile de lucru. Ford a reusit sa reduca preturile, sa dubleze salariul zilnic minim pana la 5 $, sa fabrice un produs superior si sa faca si profit.

La acel moment, Ford producea doua milioane de vehicule model T in fiecare an, la un pret de numai 260 $.

Aici veti gasi cartile de service/manuale pentru toate modelele Ford

:

B-MAX, C-MAX, Fiesta, Focus, Galaxy, KA, Kuga, Mondeo, Ranger, S-MAX, Turneo Connect, Transit, Transit Connect, Puma, Explorer

Nu uita sa cumperi:

Polita RCA

Baterie auto

Ulei motor

Anvelope vara

Manual de utilizare/carte de service pentru Ford B-Max

Manual de utilizare/carte de service pentru Ford C-Max

Manual de utilizare/carte de service pentru Ford Fiesta

Manual de utilizare/carte de service pentru Ford Focus

Manual de utilizare/carte de service pentru Ford Galaxy

Manual de utilizare/carte de service pentru Ford KA

Manual de utilizare/carte de service pentru Ford Kuga

Manual de utilizare/carte de service pentru Ford Mondeo

Manual de utilizare/carte de service pentru Ford Ranger

Manual de utilizare/carte de service pentru Ford S-Max

Manual de utilizare/carte de service pentru Ford Turneo Connect

Manual de utilizare/carte de service pentru Ford Transit

Manual de utilizare/carte de service pentru Ford Transit Connect

Manual de utilizare/carte de service pentru Ford Ecosport

Manual de utilizare/carte de service pentru Ford Mustang

Manual de utilizare/carte de service pentru Ford Edge

Manual de utilizare/carte de service pentru Ford Puma

Manual de utilizare/carte de service pentru Ford Explorer