Cum folosim masina de spalat vase?

Cum folosim masina de spalat vase?

Daca zilele trecute v-am invatat aici cum sa alegeti o masina de spalat vase, azi o sa va invat cum sa o folositi. Poate parea simplu la prima vedere, dar daca nu aveti manualul la indemana sau daca l-ati pierdut nu veti sti cum sa procedati inainte de prima folosire. Dupa ce ati pus masina de spalat vase pe pozitie si ati fixat piciorusele reglabile urmeaza sa faceti setarile initiale.

Primul pas:

Ar trebui sa gasiti in masina de spalat vase un test care sa masoare duritatea apei. Masina de spalat vase vine setata din fabrica cu rezistenta la o anumita duritate, iar voi nu trebuie decat sa o ajustati. Ajustarea o faceti dupa ce aveti rezultatul testului (vedeti o poza mai jos cum se face exact), fie va puteti orienta dupa datele statistice oferite de fiecare distribuitor de apa din orasul vostru. Fiecare zona din oras are apa la o anumite duritate. Aveti aici un exemplu privind duritatea apei pe zone din Iasi. In cazul in care duritatea apei este foarte mare, sau daca folositi apa din fantana se recomanda folosirea filtrelor si a dispozitivelor de tratarea a apei.





Cum folosim masina de spalat vase?

Dupa ce am vazut unde ne incadram, urmeaza selectarea duritatii. Sub capacul lichidului de clatire aveti gradatii de la 1 la 6. Eu ma situez undeva la 5, asa ca am selectat acea valoare.

Cum folosim masina de spalat vase?

Pasul doi:

Umplerea rezervorului din partea de jos cu sare dedurizanta. De obicei masinile de spalat vase au o avertizare pentru lipsa sarii, deci nu trebuie sa va faceti griji ca veti uita. Dupa ce am facut poza la locas am observat ca nu prea mai aveam sare in rezervor, asa ca l-am umplut. Aceasta operatie se face destul de rar, cred ca undeva la jumatate de an (in functie de cat de des folositi masina), eu unul chiar nu mai stiu cand am facut ultima oara asta. Sarea dedurizanta protejeaza masina de spalat vase de depunerile de calcar si face dedurizarea apei pentru o curatare mai buna a vaselor. Sarea dedurizanta se poate cumpara on-line de aici.

Sare dedurizanta Somat 3X Action pentru masina de spalat vase

Sare dedurizanta Miele pentru masina de spalat vase, 1,5 kg

Sare regeneranta BIO Sodasan masina de spalat Vase  2 Kg

locas sare dedurizanta masina de spalat vase

locas sare dedurizanta masina de spalat vase

Pasul trei:

umplerea locasului (cel de mai sus, de sub selectorul de duritate a apei) cu lichid de clatire. Folosim o solutie speciala pentru acest lucru. Aceasta nu este foarte scumpa, dar lipsa ei se va vedea imediat in petele de apa ramase pe farfurii si pahare. Solutia de clatire este asadar necesara nu doar pentru obtinerea unor vase fara pete, stralucitoare dar sustine si functia de uscare. De obicei masinile de spalat vase au o avertizare si pentru lipsa acestui lichid. Solutii de clatire gasiti on-line aici.




Solutie de clatire Somat 3X Action pentru masina de spalat vase 750 ml

Solutie de clatire pentru masina de spalat vase Finish 800 ml

Solutie bio de clatire pentru masina de spalat vase 500 ml Sodasan

Pasul patru:

ca sa terminam si eu solutiile necesare functionarii, mai avem nevoie si de tablete care fac curatarea propriu-zisa. Acestea se pun in locasul de pe usa masinii, asa cum apare in poza de mai jos. Acestea se gasesc in orice supermarket, dar le puteti comanda si online de aici.

Tablete pentru masina de spalat vase Somat All in One 52 buc

Tablete masina spalat vase Finish All In One Max, 50 tablete

Tablete masina de spalat vase Bio Sodasan 55 Buc XL Pack

tablete curatare vase masina de spalat

Pasul cinci:

ca si in cazul masinilor de spalat rufe, si cele de spalat vase au nevoie din cand in cand de o curatare. Cam o data la 6 luni mi se pare o perioada rezonabila la care sa faci aceasta curatare. Solutii pentru curatare gasiti aici.

Poate vi se par multe lucruri de facut inainte de prima folosire a masinii de spalat vase, dar primii trei pasi o sa-i faceti foarte rar (noroc de avertizari) si doar pasul patru (si cel mai simplu) il veti face de fiecare data. Cu cat veti avea grija ca pasii 1,2,3,5 sa fie respectati, cu atat masina de spalat vase va avea o viata mai indelungata.

Am terminat cu toate lichidele necesare bunei functionari a masinii de spalat vase si continuam cu modalitatea de asezare a vaselor in cosuri. Cand vorbim de incarcarea masinii de spalat vase putem spune ca exista o modalitate corecta de a face acest lucru si exista cateva reguli care va vor asigura obtinerea de rezultate stralucitoare de fiecare data.

1. inainte de a pune orice vas in masina de spalat vase este obligatoriu sa inlaturati bucatile mari de alimente si nu face pre-clatirea. Substantele din detergent vor patrunde in resturile de mancare si le vor indeparta.
2. cand spalati tacamuri aveti grija sa nu le inghesuiti, pentru ca apa sa poata circula in voie. Pentru siguranta cutitele trebuie indreptate cu lama in jos.
3. vasele cele mai murdare se pun intotdeauna in cosul de jos.
4. paharele si cestile sa fie puse sub un unghi care sa permita apei sa se scurga, astfel incat dupa uscare sa nu ramane pete.
5. aveti grija ca vasele pe care le detineti sa fie marcate ca fiind sigure pentru spalare automata.




Tinand cont ca lungimile cablurilor cu care vin masinile de spalat vase sunt destul de mici sa aveti in vedere si:

– cablurile de alimentare au maxim 2 metri, deci daca priza este mai departe va recomand un prelungitor de aici.
– cablul de alimentare cu apa are maxim 1.5 metri – daca sursa de alimentare este mai departe nu uitati de o prelungire de aici.
– cablu de evacuare a apei este de maxim 1,5 metri – deci la fel ca mai sus, nu uitati sa cumparati o prelungire pentru el daca este cazul de aici.

Recomandari finale:

– nu uitati sa mai curatati ocazional filtrul de langa rezervorul de sare dedurizanta
– fiti atenti la avertizarile masinii de spalat vase: lipsa lichid clatire sau sare
– nu uitati ca macar o data la jumatate de an sa faceti o curatare generala a masinii de spalat vase
– asezati cat mai corect vasele si rezultatele se vor vedea imediat
– dupa ce pozitionati toate vasele verificati daca bratul de sub cosul de sus se invarte fara sa atinga ceva

Daca aveti si alte recomandari pentru folosirea cat mai indelungata a masinii de spalat vase le astept mai jos in comentarii.

Comments

  1. By florin

  2. By ciprian

  3. By florin

  4. By stefan

  5. By ciprian

  6. By Elena

  7. By ciprian

  8. By Alina

  9. By Alina

  10. By ciprian

  11. By ciprian

  12. By Dana

  13. By ciprian

  14. By Mihaela

  15. By ciprian

  16. By Firiza

  17. By Mona-lisa

  18. By Anca

  19. By Ramona

  20. By ciprian

  21. By Rusu nicoleta

  22. By spinu alexandrina

  23. By Iona

  24. By Preoteasă Anca

  25. By ciprian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.