SEAT (Sociedad Española de Automóviles de Turismo) este un constructor spaniol de automobile, înființat în 1950 cu sprijinul Fiat, aflat în prezent în portofoliul grupului Volkswagen. Acronimul „SEAT” provine de la Sociedad Española de Automóviles de Turismo (Societatea spaniolă de automobile turisme).

După începerea producției la 5 iunie 1953, primul automobil ieșit de pe bandă a fost consemnat la data de 13 noiembrie același an. Inițial, SEAT producea modele Fiat sub emblemă proprie, modele care aveau diferențe vizuale minime față de produsele companiei mamă. SEAT Panda (redenumit mai târziu Marbella), spre exemplu, se baza pe Fiat Panda. SEAT 600, bazat pe Fiat 600, a fost prima mașină pentru multe familii spaniole și a devenit un simbol al „Miracolului economic spaniol”. După retragerea constructorului italian, primul automobil apărut sub noua emblemă SEAT a fost Ronda.

Ulterior, grupul Volkswagen a semnat un acord de cooperare cu societatea spaniolă, urmând să devină acționar majoritar în 1986 și finalmente acționar unic al companiei în 1990. La ora actuală, SEAT promovează o imagine agresivă prin mașini sport ca Ibiza și León, fiind o marcă destinată tinerilor.

Aici veti gasi cartile de service/manuale pentru toate modelele SEAT: Ibiza, Toledo, Leon, Arona, Ateca, Alhambra, Altea, Exeo, Mii, Cordoba

Nu uita sa cumperi:

Polita RCA

Baterie auto

Ulei motor

Anvelope vara
Manual de utilizare/carte de service SEAT Alhambra

Manual de utilizare/carte de service SEAT Leon

Manual de utilizare/carte de service SEAT Arona
Manual de utilizare/carte de service SEAT Ateca

Manual de utilizare/carte de service SEAT Toledo

Manual de utilizare/carte de service SEAT Ibiza
Manual de utilizare/carte de service SEAT Altea

Manual de utilizare/carte de service SEAT Mii

Manual de utilizare/carte de service SEAT Exeo

Manual de utilizare/carte de service SEAT Cordoba

Manual de utilizare/carte de service CUPRA Ateca

Manual de utilizare/carte de service CUPRA Formentor