MINI este numele filialei BMW din Cowley, Anglia, precum și a automobilului produs de această filială din aprilie 2001.

Mașina, proiectată de Frank Stephenson, este vândută ca o reinterpretare “retro” a automobilului original Mini, care a fost produs de către British Motor Corporation și succesorii acesteia între 1959 și 2000. Numele se scrie cu majuscule pentru a îl deosebi de predecesorul său. La lansarea oficială, mașina a fost prezentată ca fiind “NOUL MINI”, dar este mai întâlnită denumirea “BMW Mini”. La început dezvoltat de către grupul Rover, și vândută sub marca Rover , fabricată fiind la uzina Longbridge, proiectul MINI a fost reținut de către BMW când s-a debarasat de către Rover în 2000 MINI este asamblată în Cowley, Oxford, Regatul Unit, în ceea ce înainte a fost Pressed Steel Company, cunoscută sub denumirea de Fabrica Oxford.

Modelele fabricate între anii 2001 și 2006 includ patru variante hatchback: varianta de bază “MINI One”, varianta cu motor diesel”MINI One/D”, sportiva “MINI Cooper” și varianta cu motor supra-alimentat “MINI Cooper S”. În anul 2005 a fost adăugată opțiunea decapotabilă. În noiembrie 2006 o versiune îmbunătățită a lui MINI a fost lansată, cunoscută neoficial sub denumirea “Mk II MINI”. Mk II este disponibilă numai în varianta cu acoperiș metalic în anul 2007.

MINI a fost proiectat să înlocuiască modelul Rover 100 și mai spațiosul Rover 200, ambele fiind nepotrivite pentru piața modernă a automobilelor. MINI era menită să înlocuiască modelele ieftine de Rover 200, și modelele mai scumpe de Rover 100, iar Rover 35 să înlocuiască modelele mai scumpe de Rover 200 și cele ieftine de Rover 400. După renunțarea la MG Rover, MINI a fost comercializată mai degrabă ca o mașină mică și elegantă de oraș, decât ca înlocuitorul pentru 100 și 200.

Aici veti gasi cartile de service/manuale pentru toate modelele MINI: Clubman, Countryman, Convertible, Coupe, Hardtop 2, Paceman, Roaster

Nu uita sa cumperi

Polita RCA

Baterie auto

Ulei motor

Anvelope vara
Manual de utilizare/carte de service MINI Convertible

Manual de utilizare/carte de service MINI Countryman

Manual de utilizare/carte de service MINI Coupe
Manual de utilizare/carte de service MINI Hardtop 2

Manual de utilizare/carte de service MINI Paceman

Manual de utilizare/carte de service MINI Roadster

Manual de utilizare/carte de service MINI Clubman