Kia Motors Company este un fabricant de mașini din Coreea de Sud. Fondat în 1944, Kia este cel mai vechi producător corean de mașini. În ultimii ani, Kia s-a bucurat de un mare ritm de creștere, și a devenit sponsorul principal al “Australian Open” și sponsor oficial al “Davis Cup” în lumea de tenis, la nivel mondial. Kia are în jur de 30,000 de angajați și venituri anuale peste 14 miliarde de USD.

Istoric

Înființată în decembrie 1944, a fost membru al grupului Kia, din care a fost desemnat în 2003. Inițial, compania a fost numită KyungSung Precision Industry și numai în 1951 a fost numită KIA Industries. Activitatea principală a fost crearea de vehicule personale – biciclete și motociclete. Eliberarea camioanelor și a autovehiculelor a fost înființată abia în anii 1970. Cea de-a doua mașină a ieșit din linia de asamblare în 1988. În 1990, compania a primit un nou nume – KIA Motors Inc.[3][4]

În 1998, compania sa prăbușit în criza financiară, cauzată de un declin puternic al vânzărilor. Rezultatul a fost o pierdere de autonomie: Kia Motors a fost achiziționată de compania coreeană Hyundai Motor. În 1999 a fost înființat grupul Hyundai Kia Automotive [4]. Apoi, aproape toate modelele de Kia sunt construite pe platforme identice de la Hyundai, iar pe piaț[ vine mereu pe primul loc cu un model sub marca Hyundai, iar numai după asta pe aceeasi platforma apare și modelul sub marca Kia.

În 2006, designerul german Peter Schreyer, fostul designer al mașinilor Audi și Volkswagen, a devenit designer-șef al Kia Motors.

Între 2008 și 2011, vânzările anuale ale Kia în lume au crescut cu 81% și au atins aproape 2,5 milioane de vehicule pe an.

În 1997, KIA a lansat primul său model de lux tracțiune spate, KIA Enterprise. Modelul a fost orientat în principal către piața internă a țării sale și nu a fost oficial furnizat altor piețe, deși este rar în CSI și în Orientul Mijlociu.

În 2014, marca KIA a crescut deja pe locul 74 în clasamentul Interbrand, ajungând la o valoare estimată de 5,4 miliarde de dolari SUA, în timp ce procentul a crescut din nou cu 15%, depășind în mod semnificativ rata medie de creștere în clasamentul Top 100, 7%.

Aici veti gasi cartile de service /manuale pentru toate modelele Kia : Ceed, Sorento, Sportage, Soul, Venga, Optima, Rio, Niro, Carens, Stinger, Stonic, Seltos, K5

Nu uita sa cumperi:

Polita RCA

Baterie auto

Ulei motor

Anvelope vara

Anvelope vara
Manual de utilizare/carte de service Kia Sorento

Manual de utilizare/carte de service Kia Sportage

Manual de utilizare/carte de service Kia Soul
Manual de utilizare/carte de service Kia Venga

Manual de utilizare/carte de service Kia Cee’d

Manual de utilizare/carte de service Kia Rio
Manual de utilizare/carte de service Kia Optima

Manual de utilizare/carte de service Kia Rio

Manual de utilizare/carte de service Kia Optima
Manual de utilizare/carte de service Kia Stinger

Manual de utilizare/carte de service Kia Stonic

Manual de utilizare/carte de service Kia Seltos

Manual de utilizare/carte de service Kia K5