Comedia „Hangita” de Carlo Goldoni

Rasete, voiosie, ropote indelungi de aplauze si lacrimi ascunse in coltul ochilor, asta a generat “Hangita” de la Ateneul Tatarasi din Iasi.

Totul a inceput intr-o vineri seara cand un numar impresionant de oameni de toate varstele, cu chipurile aparent mohorate de vremea de afara s-au asezat cuminti pe scaune, si-au deschis sufletele si au asteptat. Imediat, in fata lor s-a derulat o poveste savuroasa, cu o dinamica fantastica care te atragea si te facea parte din lumea ei.

Buna dispozitia a gravitat in jurul evolutiei hangitei Mirandolina care, ravnind la atentia si admiratia barbatilor da nasteri la niste intrigi si situatii pline de umor. Dansand in inimile unui conte generos, Contele d’Albafiorita, a unui marchiz di Forlipopoli (cu doi de “po”) pentru care dragostea nu capata forme materiale, dar si in cea a naivului valet Fabrizio, Mirandolina se incapataneaza sa-l prinda in mrejele ei si pe cavalerul di Ripafratta ce se declara impotriva femeilor.

Obstinatia poarta masura provocarii, mai ales ca intriga este condimentata cu aparitia mercantilei Ortensia, o actrita pentru care nici un compromis nu e prea mare cand vine vorba de atingerea telului propriu. Actiunea capata pe alocuri note usor dramatice, culminand cu concluzia cavalerului di Ripafratta, prizonier in jocul seductiei si perdant in lupta de a nu se inamora de Mirandolina: “Pentru a invinge femeile nu e suficient sa le ignori, trebuie sa si fugi din calea lor”.

Va invit cu drag sa pasiti si voi in aceasta poveste plina de culoare si personaje frumoase si talentate si, fara urma de indoiala, veti ajunge la acelasi deznodamant: rasete, voiosie, ropote indelungi de apluze si lacrimi ascunse in coltul ochilor.

Dar mai bine va convingeti singuri, dand curs invitatiei Ateneului Tatarasi la o noua reprezentatie ce va avea loc duminica, 13 aprilie incepand cu ora 19.00.

Distributie:

Simona SIMIONESEI

Madalina MUNTEANU

Dragos STAN

Tomita MORARU

Gheorghe SFAITER

Catalin CUCU

Regie: Andrei CIOBANU

Scenografie: Nicolai MIHAILA

Miscare scenica: Beatrice VOLBEA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.