Clientul vesnic nemultumit

Lucrand in vanzari de vreo 5 ani as putea spune ca le-am vazut cam pe toate. Nu stau acum sa fac o categorisire a tipurilor de clienti ca n-ar avea rost. Azi o sa va vorbesc de clientul vesnic nemultumit.

Acest tip de client il recunosti usor dupa cum se plimba pe langa produse, ia preturile in mana, studiaza si in cazul in care nu este singur incepe sa comenteze. 20 mil?? La concurenta era 15, astia is niste hoti. Si cum astia isteti merg in gasca, acel prieten ii va spune ca stie pe cineva care i-l poate aduce in 10 mil, ce rost ar avea sa dea 20 in magazin, nu? In cazul in care este singur, simte nevoia sa-si exprime nemultumirea cu privire la preturi/produse primului consilier pe care il gaseste in cale. De multe ori nu-si da seama ca sunt produse diferite ale caror preturi le vazuse, spre exemplu, un led samsung este acelasi lucru cu lcd-ul vazut la concurenta care era cu 400 lei mai ieftin.

Nu zic doamne fereste ca sunt cele mai bune preturi la noi, dar in momentul in care faci o comparatie mi se pare corect s-o faci in cunostinta de cauza, nu sa compari mere cu pere. Ce n-o sa inteleg niciodata: daca tu-mi zici mie ca pretul la concurenta este cu 5, 10 100 lei mai mic, cu ce te incalzeste? Ai de bifat acolo in fiecare zi ca trebuie sa sacai un om si trebuie sa-ti faci norma? Crezi ca dupa ce-mi spui asta ma ud tot si ti-l dau la pretul respectiv? Cred ca maxim 5% din cei care compara dupa ureche preturile cumpara, si atunci cand o fac de obicei isi iau teapa (pe sistemul alegi pana culegi).

Ca o concluzie, nu are rost sa-i spuneti unui consilier vanzari ca la concurenta era mai ieftin ca nu esti in piata sa te tocmesti. Preturile sunt facute dupa urmarirea concurentei bineinteles, se actualizeaza in functie de piata si nu trebuie sa vina un nea caisa sa-mi spuna ce preturi sa am. Si daca tot este mai ieftin la concurenta, de ce nu te duci acolo direct?Nu-i mai simplu?

Comments

  1. By alex_blue

  2. By Yamasha

  3. By Radu Pricop

  4. By ciprian

  5. By Etienne

  6. By Yepi

  7. By fotograf nunta bucuresti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.