Moldoveanul, paria natiunii

Noua, locuitorilor Iasului, ni s-a sistat furnizarea cu apa calda, dar ca sa nu intru pe teritoriul obscenului nu o sa vorbesc despre asta. Si cum condamnarea unui intreg oras la un trai ce aminteste de secolul XIX poate constitui o stire de interes national, realitatea.net a publicat un mic articol pe tema asta. Nimic surprinzator pana aici. Numai ca, un individ macinat de o grija infinita pentru moldoveni, care surclaseza chiar si preocuparea pentru limba romana, decide sa o inscrie astfel:

Nu vreau sa-l numesc maimuta antropoida, dar cel care, cu riscul dezintegrarii ultimului neuron, a formulat intrebarea: “cu ce ii afecteaza asta pe moldoveni?”, merita pe deplin aceasta eticheta. Uite ca pe mine ma deranjeaza draga Kermitt (asta-i nume de parazit sau ceva??) din motive pe care tu nu le poti cuprinde cu ratiunea.

Bine, trebuie sa recunosc ca aversiunea asta fara margini vis-a-vis de moldoveni in genere, imi este bine cunoscuta. Orice stire online, indiferent de subiectul pe care il abordeaza, reuseste sa isi atraga comentarii care se transforma cu usurinta intr-o disputa apriga intre regiuni. Tind sa cred ca inutil s-au infaptuit Unirile (1859,1918), pentru ca mentalul colectiv nu le-a asimilat nici pana acum semnificatia. Prin urmare, nu se scapa nici un prilej de a ofensa pe cineva sub pretextul apartenentei sale la o regiune sau alta.

Intrebare pentru parazit, adica Kermitt, si prietenii lui:
Cum ati aflat ca moldovenii sunt conditionati sa reactioneze violent la cuvantul “apa”?

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.