Aventuri la inchiriat apartament/garsoniera in Iasi

Se pare ca azi e ziua in care ma mai achit si eu de restante. A trecut mai bine de-o luna de zile de cand m-am mutat in noua locatie si pot spune ca-mi place destul de mult. Nu stiu cum s-a facut, am cam fugit de tatarasi (sa nu ma intrebati de ce ca nu stiu) si tot aici am ajuns. Primul apartament vazut in zona, luat cateva ore mai tarziu. Mi se pareau ca-s un pic ciudate strazile prin tatarasi (excludem gropile care sunt cu multe mai multe decat in alte zone din oras), dar le-am invatat si de acum stiu si scurtaturi.
Am cautam locatia asta cam o saptamana, o data la doua zile faceam vizite cum puteam.

Am gasit un apartament cu o camera, cu baie cu gresie si faianta, toata instalatia sanitara schimbata, totul nou, bucatarie la fel, gresie faianta, camera mare de 4×5 cred proaspat varuita si izolata pe afara, bucatarie complet utilata(masina de spalat, aragaz, frigider nu mai vechi de un an), cu o racoare vara de nu-ti venea sa pleci din casa la vreo 750 ron, deci cam cu un milion mai mult decat ce este mai jos
Ce`am vazut, dumnezeu cu mila. De multe ori m-am speriat numai cat am intrat, ca sa nu mai zic de preturi (pun jos niste poze si preturi sa va faceti o idee).

Oamenii pe care i-am gasit is de mai multe feluri:

1.sunt oamenii care nu zic pretul si cica negociaza la fata locului. Cum poti fi atat de cretin ca crezi ca cineva o sa vina sa vada cosmelia ta, si apoi sa-i bagi un pret sa cada pe spate? Se bazeaza oare pe puterea lor de convingere? Chiar imi zisese unul la care am insistat sa-mi zica un pret (sa nu merg degeaba, ca ultima oara cand m-am uitat chiar costau plimbarile astea) ceva de genul:”da ce vrei confort de 4 stele la pret de hotel rogojina?”

2.sunt oamenii carora le zici clar ca nu esti agentie, ca vrei sa vezi apartamentul si cand ii intrebi mai exact unde vine te ia de te injura bine de parca le-ai fi zis de mama. Chiar n-am inteles asta, da mi-nchipui ca sunt satui de agentii imobiliare care incearca sa-i produca.

3.sunt oamenii care isi permit sa-si aleaga chiriasii si chiar au rabdare sa faca asta. Chiar era simpatic apartamantul ala, dar cand auzi ca trebe sa faca selectia parca nu mi-a picat bine.

4.sunt oamenii care nu zic exact ce ai prin casa. Au fost oameni pe care i-am intrebat daca ai boiler, au zic ca nu si cand ajung, surpriza.

5. mai sunt bineinteles si oameni neseriosi. M-am chinuit sa ma intalnesc cu unul de vreo 4-5 ori si dai telefoane, ca nu-i acu, ca vine sor`sa mai tarziu..hai frate ai ceva de dat, fa-ti timp.

6. sunt agentiile imobiliare care au o turma de anunturi prin ziar prin care spera sa te atraga cumva sa le iasa si lor de-un cico. Comisionele se negociaza, dar foarte putin. Este mai ieftin sa vii sa stai 3 zile in Iasi intr-un apartament de lux(nu e mai mult de 80 de ron) si sa-ti cauti chirie decat sa-i imbogatesti pe astia. Eu sincer nu cred c-am cheltuit mai mult de 50-60 ron pe motorina si telefoane, trebuie doar sa ai rabdare ca se gaseste si ceva care sa-ti placa.

ps:daca nu aveti bani de chirie, nu va ramane decat sa va cautati un loc in camin, poate are careva de vanzare

Tags:,

Comments

  1. By relansat

  2. By Simo

  3. By ciprian

  4. By andrei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.