Atentie la trecerile de pietoni!

Atentie la trecerile de pietoni!

Vazusem pe facebook campania politiei romane cu privire la atentia sporita pe care trebuie sa o acordam cand trecem pe trecere.

Nu mi-as fi amintit de campanie daca n-as fi vazut un weekend o tipa care mergea nonsalant pe rosu si tasta de zor pe telefon. N-a ridicat nicio secunda ochii din telefon cand a calcat pe trecere. Nici faptul ca oamenii asteptau schimbarea semaforului n-a fost un indiciu pentru domnisoara noastra.

Dupa ce-a trecut de jumatatea strazii a fost trezita de un claxon. Deloc impresionata, a ridicat ochii, i-a aruncat o privire gen “mori” si a continuat trecerea. Niste mistourile aruncate de pietonii care asteptau cumintei sa se schimbe culoarea semaforului nu au ajuns la sufletul ei.

atentie la pietoni

Facand o extrapolare, va dati seama ca aceeasi atentie o are si un sofer care butoneaza sau vorbeste la telefon? Incerc tot timpul sa-i evit pe acestia cand ii vad in trafic si chiar maresc atentia acordata lor. Acum vreo luna ma uitam pe geam din autobuz si cred ca jumatate dintre soferi vorbeau la telefon, dadeau mesaje, si de ce nu, faceau chiar si live pe facebook!

Ar fi fost ironia sortii ca tipa de mai sus sa se fi intalnit cu unul care scrie si el mesaje, nu?

Concluzie! Cascati ochii cand mergeti pe strada si daca sunteti la volan, evitati sa folositi in orice fel telefonul. Chiar daca folosesti o casca bluetooth, tot distrat esti. Incercati ca dupa o convorbire telefonica sa va amintiti niste cladiri/masini/altele pe langa care ati trecut cu un minut in urma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.