RCA, RCA, dar restul cheltuielilor?

Am din pacate cateva incidente in trafic care s-au lasat cu indisponibilizarea masinii pentru o anumita perioada de timp. M-au ajutat toate aceste experiente neplacute si adaugand la ele si faptul ca m-am ocupat vreun an de zile de un parc auto cu cateva zeci de accidente am capatat o oarecare experienta in gestionarea situatiilor de acest gen. E bine sa stii ce ai voie si ce nu sa faci, sa cunosti procedurile de asigurari. Cred ca voi reveni aici cu o postare separata cu sfaturi pentru aceste cazuri.

O sa fiti surprinsi cat conducatori auto vor sa cheme politia pentru incidente minore fara victime. Se vede ca n-au mai rasfoit de multa vreme o carte de legislatie si ce este cel mai amuzant este faptul ca nu cunosc reguli de baza gen, ala care se propteste in cel din fata e vinovat si un invers. Am avut surpriza sa gasesc si unul de asta.

Mi-e groaza ca dupa un accident, fie el cat de usor, urmeaza o gramada de nervi si asteptare si bani cheltuiti. RCA-ul vinovatului acopera costurile cu reparatia masinii, dar ce ne facem cu costurile adiacente? Spre exemplu, la ultimul accident am fost nevoit sa schimb roata pe fata, am facut eu ceva combinatie si am ramas cu 35 lei minus in buzunar. Cei 35 de lei se vor aduna din nou cand schimb rotile inapoi.

accident

Apoi, urmeaza drumurile la asigurator, service de 2-3 ori (pentru constatare/reconstatare) plus o perioada in care n-o sa te poti folosi de masina si o sa trebuiasca sa folosesti taxi-ul sau mijloacele de transport in comun. Sa zicem ca faci o economie daca ai transport in comun care sa se duca cat de cat aproape de locul in care ai treaba. Dar ce te faci cand trebuie sa mergi in 2-3 oameni? Deja transportul in comun nu mai este rentabil si ajungi pentru un drum de 6-7 km la aproape 20 lei.

Avem si combustibil consumat pentru niste drumuri pe care in mod normal n-ar fi trebuit sa le faci. Ala cine il acopera? Mai ales ca in Iasi service-urile reprezentantelor sunt la iesire din oras si sunt cam 11 km pana acolo de la mine.

Singura solutie sa fii cat de cat acoperit cred ca ramane un casco cu de toate, casco care sa-ti ofere masina la schimb pentru perioada in care masina ta este imobilizata. Am avut cred intr-un an aceasta optiune, dar bineinteles ca in acel an nu s-a intamplat nimic si nu am fost nevoit s-o folosesc.

In concluzie, nu mi se pare normal sa am niste costuri pentru ceva ce nu sunt vinovat. Ar trebui sa poti face un decont ceva in functie de numarul de zile cat este masina indisponibilizata si pentru toate celelalte costuri. Nu s-a gandit nimeni la asta?

Comments

  1. By Adrian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.