Ah, tineretul din ziua de azi

În timp ce era la rând azi la o ceafă cinstită la Kaufland am asistat la un episod tragico – comic. Coadă era formată din 5-6 oameni şi în faţă era o domnişoară pe la 20 de ani care stătuse la coadă pentru o apă plata. Doar atât.

Din neant apare o doamna foarte grăbită şi fără să-i pese de cei care aşteptau cere la urgenţă un Mountain Dew. Domnişoară de mai devreme care îşi aştepta produsul a avut îndrăzneala să-i atragă atenţia că nu te poţi bagă chiar aşa că nesimţitul în faţă rândului şi să-i ignori pe toţi că şi cum nu ar există. Replică cucoanei vine grav “e pentru mama, îi e rău”.

Domnişoară îşi cere scuze (chiar vorbea serios) şi am zis că e gata secvenţă. Când colo ce să vezi (eram ultimul la rând şi a zis destul de tare): doamnd livrează în timp util sucul mamei şi apoi exclamă: “Ia uite ce nesimţită! Cine se crede ea să-mi atragă atenţia? Nici măcar nu a ieşit de pe băncile şcolii!”. Acestea fiind zise părăseşte zona că şi când nimic nu s-a întâmplat. Am avut impresia că a auzit şi domnişoară şi a dat să-i mai zică ceva, dar s-a lăsat păgubaşă. Şi-a dat şi ea seama probabil că nu avea cu cine să se certe.

Ce am învăţat azi? Nu poţi să-i atragi atenţia unui om care fentează coadă dacă nu ai măcar 40-50 ani şi vreo două doctorate. Eventual să-ţi lipeşti diplomele în frunte să se vadă clar cu cine ai de-a face.

Cum nu ştie tineretul asta din ziua de azi să-si respecte bătrânii. Cine nu are bătrâni să-şi cumpere, cine are să-i amaneteze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.