Rectificare declaratie unica pentru venituri din Adsense

Va povesteam aici cum trebuie sa completati declaratia in cazul in care obtineti venituri din google adsense. Eu deja am completat-o de vreo luna-doua, iar intre timp a aparut o bonificatie de 10% din plata impozitului, pentru urmatoarele cazuri:

– pentru plata impozitului pe venit, a contribuţiei de asigurări sociale şi a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate, reprezentând obligaţii fiscale anuale pentru anul 2019, se acordă o bonificaţie de 5% din aceste sume, dacă toate aceste obligaţii fiscale de plată se sting prin plată sau prin compensare integral până la data de 30 iunie 2020 inclusiv;

– pentru depunerea declaraţiei unice prin mijloace electronice de transmitere la distanţă se acordă o bonificaţie de 5% din impozitul pe venit, a contribuţiei de asigurări sociale şi a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate, numai dacă este îndeplinită condiţia privind plata, menţionată anterior, caz în care se acordă ambele bonificaţii.

Ca sa obtineti reducerea de 10% trebuie sa completati din nou formularul de aici si sa-l incarcati in contul dvs (cel de aici).

Mai jos pasii de completare formular:

1. pe prima pagina, puneti nume, prenume, CNP, adresa. Bifati apoi “Declaraţie rectificativă privind Capitolul I ,
pentru aplicarea bonificatiei” (vedeti poza de mai jos). O sa apara automat o bifa la SUBSECȚIUNEA I.5.1.

rectificare declaratie unica

2. Dupa ce ati pus bifa ca mai sus, va duce automat la subsectiunea I.5.1. Acolo veti pune impozitul calculat anterior, apasati dupa introducea sumei pe “aplic bonificatia 1.1”, si apoi la fereastra care apare, dati ignorare. Pdf-ul va completa automat sumele corespunzatoare bonificatiile si veti primi suma finala de plata.

rectificare declaratie unica

2.1 Daca veniturile au depasit suma si aveti de platit CAS si CASS, probabil va trebui sa modificati si acolo. Nu a fost cazul meu, dar in caz de dubii puteti suna la info centerul lor: 0314039160 – raspunde mai greu cineva, dar va ajuta fara probleme.

3. Validati apoi formularul si-l semnati, urmand ca mai apoi sa-l urcati in contul dvs.

Spor!

Daca ai o intrebare legata de acest produs, nu ezita sa intrebi. Vei primi un raspuns fie de la administratorul paginii, fie de la ceilalti utilizatori care au intampinat aceeasi problema.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.