Jurnal lui Sebi S03E01 – Liber la broscutisme!

Jurnal lui Sebi S03E01 – Liber la broscuțisme!

Pe Sebastian e posibil să-l cunoașteți prin prisma celor câteva istorisiri personale de pe vremea când era cu adevărat novice în a descoperi lumea. Între timp s-a mai antrenat și chiar dacă pe aici a fost liniște, la noi în casă nu prea am avut deloc. Carantină ne-a ajutat mult la capitolul timp împreună, dar și la înțelegerea că Sebi are potențial foarte mare pentru broscuțisme (aka năzbâtii) și un apetit grozav pentru a testa limite (includem aici și limita noastră de răbadare). Bine, nu e cazul să exagerez, nu face broscuțime tot timpul… doar vreo 12-13 ore pe zi. Restul le doarme.

Să va prezint o felie micuța din ziua noastră de astăzi. Am decis să facem din nou, un desert pe care l-am descoperit în preajma Paștelui: un fel de pască cu ciocolată. El a vrut ceva dulce, eu am sugerat asta, el nu a trebuit convins. Ne-am apucat împreună. Am stabilit reguli simple: poate să ajute, dar e musai să respecte indicațiile de cantitate și ordine a ingredientelor. Am început cu crema de brânză: eu am pus brânză și zahărul, el untul, ouăle, esența și grișul. Deja mă gândeam cât de ușor și de bine lucrăm împreună. Am trecut la blat, am pus 3 ingrediente în mixer și l-am pornit. A urmat ceea ce s-a dovedit o greșeală majoră: am plecat din bucătărie. M-am gândit că e un minut și doar ce poate să se întâmple. Am uitat că Sebi are puteri speciale și el chiar știe să valorifice clipa.

Jurnal lui Sebi S03E01 - Liber la broscuțisme!

– Uite mami, am pus și lapte..îmi spune la întoarcere.
Văd în ceață, s-ar putea să nu mai mâncăm prăjitură astăzi…
– Am stabilit că nu pui nimic fără să cântărim. Și încă nu era momentul să adăugăm laptele.
– Dar l-am cântărit mami, nu te îngrijora! și îmi arată sticlă de lapte rămasă pe cantar.
– Ce noroc! Mă gândeam că l-ai pus așa…Și cât ai adăugat? întreb de dragul discuției, în vreme ce îmi simțeam pulsul crescând și mă gândeam dacă mai e unt prin frigider.
– Cât scrie în rețeta, atât am pus! spune Sebi sigur pe el.
Ooo, ce băiat deștept, a învățat și să citească de când am plecat. Valoros minut! 
– Și cât scrie? nu mă las nici eu.
– Cât am pus mami, desigur!

Era clar. A fost nevoie de aproximări și calcule complicate ca să continuăm rețeta de unde o lăsase Sebi.

Eram cumva ușurată că nu trebuie să o iau de la capăt și-mi revenise ușor bucuria gătitului împreună. Rookie mistake! Căci, probabil, Sebastian simțea monotonie în asta de s-a gândit  să pornească din nou mixerul în vreme ce era ridicat din bol și acum nu ne-ar strica o varuire nouă în bucătărie.
Cam atât ni s-a întâmplat astăzi. Într-o ora. Totuși, a rezultat o prăjitură gustoasă și un copil fericit. Probabil că nu-i așa de rău…ca peretele!

Practic, o ora am gatit, o ora am facut curat in urma.

Daca doriti sa cititi si alte episoade, le puteti vedea aici: BEBE<br

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.