Cateva imbunatiri necesare Gradinii Botanice din Iasi

Am fost ieri in Gradina Botanica din Iasi. Nu stiam de unde sa mai luam un pic de aer proaspat, asa ca parea o optiune buna.

O chestia m-a frapat inca de la intrare, accesul auto. Nu inteleg cum, intr-o gradina botanica unde lumea se duce sa respire un aer curat, se permite accesul masinilor. Si erau cateva zeci, nu una. Oamenii aia s-au dus cu masina si n-aveau nici macar bunul simt sa se dea jos, mergea angajatul gradinii la ei, de parca erau la drive thru la McDonald’s. Erau oameni care se jucau cu mingea sau badminton si erau nevoiti ca la fiecare data sa se fereasca.

Ce simplu ar fi sa nu lase masinile sa intre (asa cum era inainte, si mai erau si amenzi daca te prindeau pe acolo) sau, daca e vorba de venituri, 50-100 de lei de masina intrarea. Garantat, se va micsora numarul lor, fiind vorba de bani.

Nu inteleg de ce a fost ignorata partea de gradina de la intrarea prin Pacurari. Aici nu trebuie sa fie amenajat? Ma refer aici:

  • Cosurile de gunoi – stricate, mult prea putine, mici, si mereu pline. Cele rotunde au lejer 30 de ani de cand sunt acolo..
  • Scarile care urca au in unele locuri si 40 cm inaltime, greu de urcat pentru un adult, iar pentru un copil aproape imposibil, si sa nu mai amintesc de coborare..
  • Lipsa unui WC public – va dati seama ce e in toata zona de langa lac, nu? Acum ca mi-am amintit, nici WC-ul de la sere nu e mai stralucit. O fi asa de scump de renovat o baie?
  • Podul de acolo + partea de ponton (nu stiu cum s-o numesc), sunt asa de cel putin 10-15 ani de cand le stiu eu. Scarile pe care urci sunt la fel, incomode, iar pentru batrani sunt adevarate capcane (era o doamna in baston care se chinuia sa coboare).
  • Banci, sa fie multe banci, umbra/soare, nici nu are importanta.

Alt lucru, oamenii nesimtiti (pe langa aia care intra cu masina), si aici ar trebui sa intervina politia locala sau angajatii gradinii, nici nu are importanta, dar sa se dea amenzi. Oameni care consuma alcool (si nu doar o bere, de pofta), oameni care mananca seminte si lasa cojile prin iarba (is biodegradabile, ce mare lucru), oameni care asculta diverse genuri muzicale la un volum prea mare pentru un spatiu public, si lista poate continua. Cred c-ar mai urma sa se lase sa fie gratare, astfel incat sa fie treaba completa.

gradina botanica iasi

gradina botanica iasi

gradina botanica iasi

gradina botanica iasi

gradina botanica iasi

gradina botanica iasi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.