Jurnalul lui Sebi S01E07 – Mami, dormi?

E una din acele multe dimineți în care eu mă trezesc înaintea lui mami. Tati e treaz deja, însă și pe el îl bat uneori la capitolul deșteptare. Astăzi nu e una din acele zile, dar hei.. mai am atâta timp să recuperez. Astăzi doar mami beneficiază de serviciile mele de trezire de 5 stele plus.

Mai întâi o trag de bluza cu reni și pun ușor capul pe pieptul ei. Sunt ușor însetat după o noapte cu vise pufoase și în plus mi-e golit rezervorul de iubire. Ea mormăie somnoroasă de nu mai înțelegi care e de fapt bebelușul. Mă roagă încet să mai facem nani în timp ce mă mângâie ușor pe cap. Speranța ei n-a apucat să se cuibărească sub pătură, căci mânuța mea s-a dus repejor către nasul ei că să apăs de buton: ‘Tiii-tiiit, mami‘.. Hai că nu merge așa, poate dacă trag nițel de el.. Râd cu zgomot în timp ce mă cocoț pe mami și țopăi de colo-colo. Ea nu are de ales și mi se predă așa, cu examenul nepromovat la materia predată de moș Ene. Din nou. Lasă mami că o să îți dai corigența la bătrâneţe.

Urmează partea mea preferată: asaltul de pupi care mă face să chicotesc gălăgios, mă dă pe spate și mă face să-mi las la vedere dințișorii de sus care ies mai bine la lumina doar când mă bucur cu tot sufletul. Mami simte că mi-a descoperit călcâiul lui Ahile și continuă ofensiva mai aprig. Mă arăt obosit și dornic să evadez și atunci inima i se înmoaie și mă eliberează, iar eu o zbughesc jos ca un șoricel scăpat din gura pradatoarei.
Obiectivul e atins: mami e trează, ia hai să inspectez și restul casei, să îmi revăd jucăriile, purcelul de carton și să-l găsesc pe tati.

Incepe o nouă zi, iar eu o îmbrățișez nerăbdător și pofticios de joacă și sebicuţisme.
Nu-i așa că va doriți și voi așa un ceas deșteptător? Tati așa mă alintă, ceasul cu cuc al casei!

Daca doriti sa cititi si alte episoade, le puteti vedea aici: BEBE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.