Autogara nimanui

Au trecut aproape 14 ani de cand sunt in Iasi. As putea spune chiar ca am petrecut aproape jumatate din viata in acest oras, in prima faza luat la pas/autobuz/tramvai, mai apoi cu masina.

Tot de atunci imi aduc aminte de cum arata autogara de vest. Culmea este ca in toti acesti ani nu s-a investit absolut nimic in aceasta autogara. A aparut bariera pentru a opri alte autovehicule sa intre acolo, dar ce sa vezi? Taxiurile tot acolo sunt si “agreseaza” verbal fiecare calator: “doriti un taxi?”, “unde mergeti, va duc eu” si tot asa.

Drumurile care duc spre autogara (cele doua stradute in jurul autocenter) sunt bombardate de toti atatia ani. S-au format niste cratere care in lumina farurilor iti dau impresia ca ai aterizat pe luna. Lasa sa faca si service-urile un ban cinstit, nu e problema.

Revenim la autogara. Am fost saptamana trecuta sa ridic un colet. Dupa traditionalul slalom cu masina printre gropi am luat-o la pas catre autocar. Stiti cum sunt fetele care merg pe varfuri sa nu-si ude piciorusele cand ploua? Fix asa eram si eu, un fel de balerina cu burta. Abia se dezghetase un pic si era namolul de pe lume acolo. Tinand cont ca acolo este statie pentru toate satele din jurul Iasiului, ma gandesc ca nu vor ca oamenii sa se invete cu civilizatia. Lasa ca-i tinem in namol, ce atatea conditii.

Ma uitam prin presa dupa articole in care primaria promitea o autogara (sau mai multe mai mici) la standard european. Am gasit articole de prin 2012, 2014 si chiar 2017. Se pare ca momentan totul e la nivel de promisiune..

Vom trai si vom vedea.

Daca ai o intrebare legata de acest produs, nu ezita sa intrebi. Vei primi un raspuns fie de la administratorul paginii, fie de la ceilalti utilizatori care au intampinat aceeasi problema.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.