Rulada cu ciocolata

Ma gandeam zilele astea ca nu v-am mai incantat ochii cu nimic frumos si mi-am zis ca nu trebuie sa ramana asa. Astazi avem o prea frumoasa rulada cu ciocolata. Este o prajitura care nu necesita mult timp (max 40 minute cu tot cu copt) si nici abilitati deosebite.

 rulada cu ciocolata

Ingrediente necesare:

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 4 linguri de ulei
  • 5 linguri de faina
  • zahar vanilat, arome

Asa cum ziceam si mai sus, totul este foarte usor. Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile le batem bine si apoi punem treptat cate o lingura de zahar (cam cat iei cu lingura, dar fara sa fie foarte plina) si le batem cu mixerul pana se intaresc si se dizolva zaharul. Galbenusurile le batem cu cele 4 linguri de ulei pana se omogenizeaza.

Dupa ce am executat pasii de mai sus unim cele doua compozitii, punem aromele si zaharul vanilat si apoi cele 5 linguri de faina si omogenizam. Rezultatul il punem intr-o tava peste hartia de copt. O lasam la cuptor cam 15 minute, facem testul cu scobitoarea si daca nu ramane nimic pe ea inseamna ca este gata.

Dupa ce am scos-o din cuptor, cat este calda, o invartim cu tot cu hartie pentru a ramane flexibila. Pune crema de ciocolata sau diverse gemuri/dulceturi si apoi o invartim fara folie. Rezultatul este cel care se vede mai sus. Nu am pus foarte multa ciocolata ca nu mi-am dorit sa iasa foarte dulce. Nu e problema totusi, puteti abuza de nutella atat cat doriti 🙂

Daca aveti intrebari sau nelamuriri le astept mai jos.

Comments

  1. By Adina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.