Cum merge treaba in Romania

M-am dus si eu sambata sa spal masina ca era destul de murdara de la trecerea ploaie-soare-vant-gainat. Am tras masina pe acolo si-am asteptat frumusel sa-mi zica nenea in care boxa s-o trag.

In fata mea se pregatea de plecare IS-05-WTE, pentru necunoscatori aceasta fiind una din masinile de politie neinscriptionate care isi fac veacul prin Iasi. A urcat tipul la volan, nu inainte de a da o spaguta mica baiatului care i-a spalat masina. Pana aici nimic anormal. Am bagat si eu masina la spalat si ma duc sa platesc sa mai economisesc un pic de timp.

Platesc si mi se da un bon de mana cu numarul masinii si tipul spalarii, bon pe care sa-l predau baiatului dupa ce-si termina treaba. Ma scrie si intr-un caiet mare studentesc pentru evidenta. Eram pe pagina a doua, cam pe la jumate. Cand intreb de bon fiscal, tipa de acolo a facut o faţă de parca i-as fi zis de mama nu alta. Si dai si cauta alimentarea la casa de marcat, porneste aparatului si dupa 2 minute plec triumfator c-un bon, başca si stampilat. Dupa cate ma pricep eu, la ora doua si-un pic si cu cel putin zece masini in fata mea, eu aveam numarul doi la bon. DOUA bonuri facute in peste sase ore de munca! DOUA!!

Haideti acum sa va spun ce scrie in dreptul masinii de politie de care va spuneam mai devreme: “abonament special”, adica mai pe scurt nu a platit. E din partea casei sa mearga treaba bine in continuare. Alta data cand am fost pe acolo am gasit si o dubita de la DPIR si-un mcv de la rutiera si chiar ma intrebam daca platesc sau nu serviciile prestate. Cred ca si ele se incadreaza tot la abonament special.

Se pare ca asa merge treaba in Romania.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.