Samsung 40EH5450 vs Samsung 40ES5500

Comparatia pe care am s-o fac mai jos este valabila bineinteles si pentru Samsung 32EH5450 vs Samsung 32ES5500 (aceleasi caracteristici, aceeasi diferenta de pret, dar diagonala mai mica)

Despre tv led Samsung 40EH5450 v-am povestit aici ce si cum face.

Sa va spun acum cate ceva despre Samsung 40ES5500:

In primul rand

pretul

. La data scrierii acestui articol pretul este de 2800 ron (verificati pretul actualizat). E mult? E putin? Vedem imediat daca face banii.

Specificatii:

Samsung 40ES5500 are rezolutia de 1920×1080 pixeli si vine cu

Digital Noise Filter

pentru a imbunati imaginea in cazul posturile analogice,

Wide Color Enhancer Plus

(pentru culori puternice) și

Clear Motion Rate 100Hz

. Pe partea de sunet avem doua difuzoare de cate 10 W RMS fiecare, echipate cu tehnologie

Dolby Digital Plus, Dolby Plus, decodare DTS 2.0

(foarte important in rularea filmelor .mkv) si tehnologie

SRS TheaterSound HD

.




Samsung 40ES5500 vine cu

tuner DVB-C/T

, respectiv unul pentru cablu si unul “terestru” pentru a prinde canalele digitale daca in zona se transmite semnal digital. Cu ajutorul

DVB-C

prinzi toate canalele digitale transmise de providerul de cablu. Un alt avantaj ar fi si

portul CI+

care permite utilizatorului sa se aboneze si sa urmareasca serviciul de televiziune digitala, fara a avea nevoie de un set-top-box. Acest card este valabil deocamdata doar pentru UPC.

Design si dimensiuni:

Led tv-ul Samsung 40ES5500 are diagonala de 40 inch (aprox. 100cm) si are o rama destul de subtire de-ti lasa impresia ca-i mult mai mare. Daca la modelul Samsung 40EH5450 grosimea era un tip atipica pentru un tv led, aici nu este cazul deoarece Samsung 40ES5500 are o grosime de doar 4.7 cm (fara suport bineinteles)



Conectica:

Samsung 40ES5500

are doua porturi USB 2.0 (unul normal, si unul de 5V si 1A pentru conectarea hardurilor fara alimentare), o intrare composit, una RCA (aceasta imparte semnalul video cu compositul), un scart, 3xHDMI, iesire optica, CI+ (ce v-am povestit mai sus) si mufa jack pentru casti. Fiind un

Smart TV

, are si intrare pentru retea (prin cablu) si este wireless ready, fiind necesara achizitionarea unui adaptor wireless samsung, al carui pret este undeva la 300 lei (vedeti aici ). Din pacate puteti folosi doar adaptorul Samsung pentru ca nu merge cu alt tip. Daca este prea scumpa aceasta solutie, puteti achizitiona acest router, care se poate pune in spatele televizorului, acesta ramanand pe cablu, iar celelalte dispozitive sa ramana pe wireless.

De

Web browser

si partea de

Smart TV

nu va mai povestesc ca este la fel ca la

Samsung 40EH5450

. Permite flash, si ruleaza filmele HD Ready sau FullHD impecabil. Permite de asemenea folosirea unui mouse si a unei tastaturi, fie ele si wireless. Puteti sta foarte frumos pe canapea sau in pat si sa butonati in voie tv-ul de la distanta.

Bine bine, dar de ce sa dam 300 ron (cat este la ora actuala) in plus? Merita

Samsung 40ES5500

aceasta diferenta daca este asa asemanator cu precedentul?

Pai sa vedem ce ofera in plus Samsung 40ES5500:




1. Asa cum va ziceam mai sus,

Samsung 40ES5500

este slim, cu o grosime foarte mica de doar 4.7 cm

2.

Personal Video Recorder

: inregistrarea emisiunilor pe dispozitiv USB (HDD, stick). Atentie insa, se pot inregistra doar canalele digitale. Calitatea inregistrarii este buna, dar ocupa un pic de spatiu. In momentul cand vreti sa folositi un dispozitiv extern (stick sau hdd) se face o scanare a acestuia pentru a fi in parametri. Daca nu este suficient de rapid, nu-l puteti folosi. Putine stick-uri trec acest test, de aceea e bine sa folositi un HDD.

3.

Time Shift Ready

: va puteti uita la emisiuni cu intarziere. TV-ul inregistreaza si cand aveti timp liber puteti vedea ce-a inregistrat.

4.

Smart Phone Remote

: Puteti controla tv-ul cu ajutorul telefonului. Exista bineinteles o aplicatie in market pentru asa ceva.

Astea ar fi 4 diferente pe care eu le-am gasit intre cele doua modele. Or mai fi si altele poate, dar eu nu le-am descoperit inca. Sa revenim totusi de la ce am pornit: merita aceste 4 diferente 300 lei in plus? Judecati cat de des o sa folositi punctele 2,3,4 cand faceti alegerea. De multe ori dai bani pe multe facilitati pe care le folosesti mult prea rar incat sa merite banii in plus.

Comments

  1. By catalin

  2. By ciprian

Daca ai o intrebare legata de acest produs, nu ezita sa intrebi. Vei primi un raspuns fie de la administratorul paginii, fie de la ceilalti utilizatori care au intampinat aceeasi problema.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.