Raliul Iasului 2011 cu echipa Napoca Rally Academy

Sau, cum sa fii copilot pentru o masina de raliu 🙂 Mai exact pentru masina de mai jos

20110922_030

Sa mai indrazneasca cineva sa spune ca twitteru` si facebooku` sunt pierdere de vreme. Uite ca in urma unui anunt postat pe twitter de catre cei de la Nokia Romania in care se cauta un voluntar sa fie copilot pentru una dintre masinile Napoca Rally Academy am ajuns pentru prima oara in viata mea(si probabil si ultima desi sper din tot sufletu` sa nu fie asa) sa fiu copilot intr`o masina REALA de raliu.

Cat timp s`au probat masinile pe traseu pentru eventuale defectiuni am avut ocazia sa cunosc cam toata echipa Napoca Rally Academy. Cred ca nici un competitor nu avea o gasca mai misto. Tineri, veseli, plini de viata. Am servit un suc, o apa, o cafea, ne`am pozat, si bineinteles am luat si autografe. Am avut ocazia s`o cunoastem si pe Ilinca Vandici, si ea prezenta pentru rolul de copilot la raliu. Femeia asta e cu mult mai frumoasa decat apare la tv. Ea a fost copilot pentru Vlad Cosma(you lucky bastard:) )

Sunt sigur ca mai toti stiti filmuletul de mai jos:

Ei bine, l`am cunoscut si pe cel care facea comentariile pe film. Am stresat saracu` om pana au vazut toti filmuletul cu pricina :))

Eh si acum sa va zic de cursa: eu trebuia sa merg cu Danny Ungur, dar datorita faptului ca masina lui a avut probleme cu nu stiu ce pompa m`am dat pana la urma cu Mitubishi`ul lui Bogdan Marisca. Senzatie unica in viata sa mergi cu o masina de raliu pe macadam. Abia dupa 3-4 ore mi`a revenit auzul la parametri normali. Zgomotul dintr`o masina de raliu este infernal. Singura ta sansa se comunica este prin microfon, da parca nici cu ala nu te poti face prea bine inteles. Ce fiori te trec cand mergi cu 60-70 km/h pe pietris, curbe foarte periculoase cu unghi de peste 120 grade luate in viteza, busteni pe margini, copaci. Cand am iesit la drum la sosea eram deja relax, de nici curbele de pe Bucium nu ma mai impresionau asa tare.

Tot respectul pentru toata munca din spatele pregatirii unei etape de raliu, pentru echipa, mecanici, soferi. Cata pregatire pentru un traseu de 10-15 minute, cati bani bagati in masini. Ca o curiozitate, o masina de raliu costa cam 100-150.000 euro, combustibilul este bio(bioetanol daca am retinut bine, extras din plante), masina este complet modificata la suspensii, la cutie si interior are o cusca cu bare de otel pentru orice eventualitate. Cred c`am vazut prima data azi un sofer punand frana cu piciorul stang 😀

Cand fac rost de filmulet il pun si pe ala daca nu apar prea speriat 🙂
Cu multumiri pentru Nokia Romania prin reprezentantul sau Lucian Brodoceanu si pentru echipa Napoca Rally Academy care ne`a suportat pret de cateva ore bune.
Ii puteti vedea maine(vineri) pe toti pilotii de raliu dimineata pe traseu si cam pe la ora 17.00 la proba speciala ce se desfasoara la Rapa Galbena.

Poze gasiti pe facebook

LE: si un filmulet cu plecarile lui Vlad Cosma si Titi Aur

Pentru mai multe detalii despre Raliul Iasului 2011 si descrierea raliului iasului 2011 accesati portalul iasi4u

Comments

  1. By acsel

  2. By ciprian

  3. By acsel

  4. By ciprian

  5. By M.

  6. By Betivu`

  7. By Sakin

  8. By Faze si scheme

  9. By Raliul Iasului 2011

  10. By rundown

  11. By Mack

  12. By ciprian

  13. By Rusu Lidia Mariana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.