Traseu Iasi-Costinesti

Cred ca am gasit traseul ideal pentru Iasi-Costinesti. Drumul ar fi cam asa: Iasi-Vaslui(70 km)-Barlad(101 km)-Tecuci (151 km)- Braila(240 km)- Galati (261 km)- Viziru(320 km) – Giurgeni – Harsova(395 km) – Constanta (470 km) – Costinesti (500 km). Am facut fix 500 km din fata blocului pana in Costinesti.

Drumul de la Iasi la Vaslui destul de varza, la intrare in Vaslui sunt lucrari si benzile sunt destul de inguste si mai sunt si isteti care tin mortis sa parcheze pe benzile respective. Vasluiul este intr`o reconstructie continua. Vaslui – Barlad- Tecuci daca tin bine minte destul de bunisor, se refac benzile si sunt doar niste denivelari in dreptul podurilor unde urmeaza probabil sa se aduca la nivel. Daca din greseala nimeriti ca mine pe la vremea culesului aveti sanse sa gasiti produse ieftine si bune direct din gradinile oamenilor:)

Cu vreo 10 km inainte de ajunge la Galati se face dreapta spre Sendreni, este acolo un OMV ca reper. Dinspre Galati spre Viziru drum destul de bun(facut anul trecut mi se pare) dar din pacate este prin sate pline de carute si alte oratanii. Ultimii 10 km de drum dinspre Viziru spre Giurgeni destul de varza, dar cu rabdare treci si peste aia.

La Giurgeni taxa de pod 5 ron pentru masini mici, taxa pentru un pod destul de distrus. Panorama de pe pod destul de frumoasa totusi, poate o fi taxa pusa pentru priveliste. De la Harsova incolo drum bun, iar dinspre Costanta spre Costinesti 3-4 benzi mergi lejer. Grija prin Eforie Nord/Sud nu mai tin minte exact care sunt 3 benzi care in functie de cum bate vantu` sunt 2 pe`un sens si una de cealalta. Aveti grija sa nu gresiti ca dispare permisu` 2 luni din buzunar pentru mers pe contrasens. Cel mai bine pe banda de langa bordura si n`ai treaba.

Am avut companion de drum pe langa gura femeii si un gps Navon N490 echipat doar cu harta Romaniei. Destul de rapid la calcularea traseului, vine cu un stilus pentru a`l folosi cat mai usor (bun pentru cei cu degete butucanoase), singura chestie care nu mi-a placut la el a fost ca intra uneori intr`un fel de stanby cand il lasai in pace si trebuia sa intri in setari sa setezi luminozitatea ecranului. Va recomand sa folositi gps`ul in calatoriile voastre daca nu pentru drum (in cazul in care il stiti deja) macar pentru a vedea conformatia drumului mai ales pe timp de noapte , sa stiti ce va asteapta, daca este o curba mai larga sau foarte stransa.

Daca aveti si alte propuneri, sau ati gasit alte trasee va astept cu comentariile

Comments

  1. By acsel

  2. By RaduP

  3. By ciprian

  4. By bogdan_is

  5. By ciprian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.