Amintire de vacanta 1

Zilele cu apa, soare si relaxare s-au incheiat. Degeaba m-am certat cu timpul pentru ca in final tot el a avut castig de cauza. Ma bucur totusi ca s-a intamplat aceasta vacanta din care am tras cu toata forta fiecare strop de energie. In paralel, am facut desigur, si alte lucruri. Va voi impartasi si voua din cateva, dar toate pe rand.

Intr-una din seri, am mers la o terasa din Costinesti, White Horse, renumita pentru cantari live. Auzisem ca fusese invitat Ducu Bertzi si am profitat de ocazie sa-l ascultam pe omul cu chitara. Mai inainte insa, m-am delectat cu o bere si un tenis de masa. Cu berea m-am descurcat foarte bine, dar cu jocul de tenis nu prea. Asta pentru ca al meu barbatel s-a dat mai rotund decat mingea pe care mi-a tot proptit-o galant pe suprafata de joc fara posibilitate de replica. De necaz, am vrut sa-mi gasesc razbunare la un joc de biliard, dar si cu simtul gaurii s-a dovedit mai iscusit.

Ca sa imi inchei totusi seara intr-o nota mai vesela am mers pe terasa, acolo unde Ducu Bertzi trebuia sa inceapa sa cante. Dar, timpul trecea si Ducu nu mai venea. In schimb, pe scena erau mai multi neni care se tot prefaceau ca au treaba si mutau o bucata de lemn un centimentru inainte, unul inapoi iar apoi isi contemplau cu satisfactie opera. Sisifica treaba din moment ce, pe respectiva pancarta erau aruncate niste litere pana la genunchiul broastei asa incat degeaba o agitau ei de colo-ncoace ca mai nimeni nu ginea nimic. In timpul asta, nervii mei erau alinati de o bere rece, numai buna sa inece vorbele de duh ce le aveam pentru nea Ducu care nu mai aparea. Intelegeam ca e om important, dar pana la urma orice artist trebuie sa-si respecte ascultatorii si sa cante la ora anuntata. Cred ca e un soi de trend asta de a-ti lasa publicul sa te astepte pana iti tragi sosetica dreapta si iti geluiesti parul in directia sud-est. Pentru mine, toti artistii astia sunt zero ca oameni si imi piere tot cheful sa mai stau sa ii ascult. Doar 4 melodii am rezistat la cantare, cand nea Ducu a anuntat ca face o “pauza de-un drinc”, probabil pentru ca i se uscase gura de la atata cantat. Am plecat si eu insetata spre o alta bere, iar de aici lucrurile au inceput sa devina usor …confuze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.