Picatura chineazeasca

Probleme mele cu tevile sunt deja la al nu stiu catelea capitol. Am avut inundatie in bucatarie, s-a spart teava care era pentru incalzire, am schimbat robineti. Mai sa ma mir ca pe la baie nu patisem mai nimic interesant. Pan acum vreo saptamana si-un pic cand a inceput ceva sa picure. Am vazut ca nu prea are spor, am pus un recipient de o litra si la 2 zile verificam si aruncam apa adunata.

Asa cum era si normal la un moment dat aruncatul apei din caldarusa la 2 zile nu a fost suficient. Incepusem sa arunc apa seara si dimineata era din nou plin. O teava care curge, va curge si mai tare timp si culmea, nu se va repara singura!!

Si ca sa fac legatura cu titlul, nu vreti sa stiti cum se aude o picatura cum cade la fiecare 5 secunde cand e liniste in casa si tu te chinui sa adormi!! Tot din acest motiv nu am nici un ceas care ticaie in casa. Deci daca va gandeati sa-mi faceti cadou asa ceva puteti sa-l taiati de pe lista!!

Bun, sa revenim la tevile treburile nostre. Ma hotarasc intr-un final s-o repar, ca doar barbat sunt, de tinut o cheie in mana am mai tinut deci chiar nu vad unde ar fi fost o problema. Mi-era rusine sa chem mesteru` tocmai din celalalt capat de Iasi sa-mi repare mie o teava ametita, treaba de maxim 20 minute.

Desfac, evaluez situatia si la magazin la cumparaturi. Prietena deja radea de mine cand ma chinuiam sa strang mai tare si curgea pe langa si ma uda. Si ea de colo:”vezi ca picura” serios??chiar nu vedeam ca ma ploua pe picioare..mersi..Stiti cum sunt femeile in astfel de situatii, te incurajeaza de numa numa.

Dragele mele, va anunt pe aceasta cale ca o data barbatul provocat de-a draq nu cheama meseriasul pentru a dovedi ca de fapt si el poate! Pe sistemul challenge accepted!! Imi aduc aminte de un episod din familia Bundy cand se apucase Al de reparat si a stricat vreo juma de casa. N-a fost oricum cazul meu 🙂

Somnul meu a costat fix 5 lei, respectiv 4.5 lei tubul flexibil si 2 garnituri de 50 bani. Am luat si-o cheie de 10′ ca normal ca n-aveam si oricum e buna la casa omului oricand.

Si-am inceput, dat jos chiuveta, dat jos robinet, schimbat furtun flexibil, pus robinet inapoi pe chiuveta, pus chiuveta inapoi pe cadru, prins alimentarile la apa. Toata treaba asta a durat vreo ora, ca in jumate de timp am injurat pozitia in care trebe sa stau (gen cacarstoare) si apa care tasnea fix pe mine bineinteles. La final nu mai curgea nimic, ca doar am strans totul cu simt de raspundere.
Cand dau sa fac curatenie la locul de munca, incepuse sa picure cea din dreapta, aia care fusese buna inainte :)) Scot din nou, pun garnitura invers si mucles!!Nimic, nada de nada nu mai curgea!
Recunosc totusi ca presiunea la apa la chiuveta este un pic scazuta, dar cu siguranta nu este vina mea 😀

Comments

  1. By Iulian Lita

  2. By cameradinmasina

  3. By ciprian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.