Transfagarasan, Pensiunea Pomicom

Dupa barajul Vidraru am zis sa mergem sa cautam de-o cazare ca si asa ne cam intarziasem cu pozele pe acolo. Daca va zic c-am mers vreo 30 km si-am oprit la peste 20 de pensiuni sa cautam cazare si n-am gasit nimic ma credeti? Ma frate, era totul ocupat. Si sa mai zica cineva ca nu merge turismul rural.

Intr-un final, vazand ca nu gasim nimic am zis ca macar sa facem de-un gratar si mai cautam apoi ca nu pleaca nicaieri pensiunile. Gasim noi un locusor fain pe malul unei ape, ne apucam de scos, barbatii cu gratarul, femeile cu carnea. Insurubam rapid picioarele la gratar, cautam lemne si cand sa ne apucam sa dam foc surpriza, ceva lipsea. Gratarul de deasupra. Mai fa friptura daca ai cu ce. Ne-a trecut si de mancare cu ocazia asta. Am strans spasiti tot ce-am scos (deja aia care erau cu cortul pe langa noi se uitau urat ca nu stiau ce-am patit de in 10 minute deja plecam). Cat am mai mers cred c-am nascocit toate bancurile cu foame, mancare existente.

Dupa vreo jumate de ora de mers (am avut si companie inca 2 masini care cautau la fel ca noi cazare si opreau dupa noi la fiecare pensiune) trecem prin Arges, unde culmea era si ziua orasului. Imi pare rau ca nu gasesc acum filmuletul cu toti tiganii adunati prin centrul orasului care blocau cam tot pe acolo si se cinsteau printre corturi si mertane cu jack. Era clar ca nici in Arges nu aveam sansa sa gasim ceva liber. Mergem mai departe.

Dupa 30-40 km ajungem in Muscel. Aici a fost mai cu noroc. Tragem la o pensiune portocalie, intrebam de pret, liber, gratar, check si oprire! Deja era cam 22-23, se intunecase bine de tot. Omuletul a fost foarte simpatic de ne-a dat si gratar si carbuni, am pregatit un foc cu te miri ce, ca lemne de foc nu aveai de unde sa iei. Cred c-am mancat cea mai buna friptura din tot anul meu de gratare! A fost cea mai muncita si mai asteptata friptura! Avem si poze da cred ca le-am prapadit la formatarea laptopului.

Pensiunea la care am ajuns se numeste Pensiunea Pomicom(si au si site, chiar daca e mai de doamne ajuta). Iata si descrierea mai exacta a locatiei lor: “Situata in imediatat apropiera a garii din Campulung, a Manastirii Negru Voda, a Colegiului Dinicu Golescu si la putin de Bulevardul “Pardon” si gradina “Mersi”, pensiunea Pomi-Com Campulung, va astepta sa va petreceti intr-un ambient placut si relaxant weekand-urile si sejururile dumnevoastra.
Pentru a ajunge la noi trebuie sa urmati DN73 Pitesti-Campulung-Rucar.

La aprox. 3Km de intrarea in orasul Campulung, ne veti gasi asteptandu-va cu drag.”

Cazare e 80 ron pe camera cu 2 paturi, cu baie, dus, apa calda, tv in camera. Dintre facilitati ar mai fi si parcare si un restaurant. Am prins locuri la mansarda unde era cald si bine. Totul era curat, proaspat amenajat. Am adormit instant si cand ne-am trezit am zis c-am dormit doar vreo ora asa. Aerul asta de munte iti provoaca un somn ceva de nu-i adevarat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.